Catala

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,13 KB

 
modernisme:en contra del moviment de la reneixensa.compren 20 añs, 1892/1911. aconsegueix introduir l'art en totes les manifestacions de la vida social.Romanticisme(primera meitat,llibertat,imaginacio,sensibilitat.)Realisme(segona meitat,defensar la llibertat, la imaginacio, la sensibilitat).
Joan Maragall:escriptor mes representatiu del modernisme.la vaca cega.

Novel.la modernista:el autorn modernistes volen reproduir la realitat.l'autor tenia que mostrar l'altre cara q samaga derrera de les aparences.novela rural(laccio transcorra al camp) o novela simbolica.(els elements q apareixen sdevenen simbols de lenfrontamnt de lindividu.
Victor Catala(caterina albert):Solitud:conflicte interior d'una dona q no esta satisfeta am la seva vidaa, lluita per realitzarse cm a persona. moltes imatges i molta lirica.

Costa i Llobera:Poeta, traductor, orador i prosista. va escriure
El pi de Formentor
El Pi de Formentor: escrit en primera persona, personificacions i comparacions, 4 alexandrins 8 quintets, versos alexandrins de 6+6.

Joan Alcover:Desolació i la Balanguera.

Joan salvat papaseit: experimentacio en el mon artistic(primera mitad s.XX)
cubisma(cal.ligrama,cmposicio poetica) futurisme(paraules en llibertat) surrealisme(mons dels somnis i subconcient)

Rodoreda:+ importants(aloma, la plasa del diamant, mirall trencat).molta profunditat psicologica en les seves obres, llenguatge poetic i creacio de simbols.

Entradas relacionadas: