Guia Completa sobre Nutrició i Dieta Saludable
Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Deporte y Educación Física
Escrito el en catalán con un tamaño de 9,03 KB
El valor utilitzat per fer càlculs dels hidrats de carboni és de 4 kcal cada gram.
- El de les proteïnes també és 4 kcal.
- El de les grasses.
La fibra alimentària aporta 2 kcal per gram.
Taules de composició dels aliments
Quan volem saber el valor nutricional d'un aliment, el podem cercar a una taula o base de dades de composició de l'aliment. Si no el trobem, pot ser possible calcular-lo a partir dels valors dels seus ingredients.
Sempre tenint en compte que, a vegades, durant la cocció pot perdre's aigua o guanyar-se oli; en aquest cas, l'oli el considerarem un ingredient més.
En les taules o bases de dades, els valors venen expressats respecte a 100 g per porció comestible de l'aliment del qual es tracta.
Les necessitats energètiques
... Continuar leyendo "Guia Completa sobre Nutrició i Dieta Saludable" »