Handbol encreuament

Enviado por Chuletator online y clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,67 KB

 

FONAMENTS TÀCTICS BÀSICS D’HANDBOL EN ATAC

RECOLZAMENT

Acció d’oferir-se o posicionar-te respecte al company amb Possessió de la pilota donant-li la opció de jugar amb tu.

PASSADA

Es el procés de transmetre un missatge (pilota) des de L’emissor (jugador que realitza el llançament) triant ( línia de passada)
Un Canal de comunicació (trajectòria de la pilota) fins al receptor.

DESMARCATGE

Acció de sortir del control defensiu d’un adversari.
Terminologia utilitzada en la iniciació de l’handbol (mini handbol) on les Defenses son individuals. Accions o accions combinades amb l’objectiu d’alliberar Un jugador atacant amb marcatge individual.

PASSAR I ANAR (PASA Y VA)

Fonament tàctic bàsic ofensiu amb l’objectiu de superar Un defensor avançat o que surt al jugador posseïdor. Consisteix iniciar la Fixació, passar al company, superar sense pilota l’adversari directe i rebre de Nou la pilota.

BLOC O BLOQUEIG

Acció de barrar el pas o la trajectòria d’un defensor amb El cos per beneficiar el joc d’un company. Es posiciona lateral, en diagonal o D’espatlles (millor) al defensor bloquejat, amb la finalitat de quedar encarats Al joc.

BLOC O BLOQUEIG DINÀMIC

Fonament tàctic bàsic que consisteix en barrar el pas a Un defensor amb el cos i resseguir l’acció de joc aprofitant l’avantatja Inicial del bloc momentani.

PENETRACIONS SUCCESSIVES

Fonament tàctic bàsic que pot ser col·lectiu on el Jugador posseïdor, fixa l’adversari o la línia defensiva i passa al següent Company que rep en carrera i repeteix la operació. Estes fixacions consecutives Poden anar d’extrem a extrem i finalitzen quan un atacant considera que ja ha Aconseguit una avantatja envers la defensa i intenta verificar-la.

FIXACIÓ

Es l’acció de atreure totalment l’atenció i el joc d’un Defensor. Per fer una bona fixació cal tenir la pilota, armar el braç amenaçant Llançament i progressar cap a la porteria adversària.

ATACAR AL PAR

Es fixar l’adversari que ens pertoca del sistema Defensiu. L’objectiu es llançar a porta, superar-lo o passar a un company Havent aconseguit més espai pel company i que el meu defensor no faci cap ajut.

ATACAR EL SENAR (IMPAR)

Intentar fixar l’adversari que no hem pertoca del sistema Defensiu i a la vegada, atreure el meu adversari o dubti de l’acció a Realitzar.
ATACAR L’ INTERVAL

Es tracta d’orientar la progressió entre el meu defensor Assignat pel sistema defensiu i el següent defensor. L’objectiu es llançar a Porta, superar la línia defensiva o passar a un company havent aconseguit més Espai pel company i que el meu defensor o el defensor següent  no Facin cap ajut (segons el costat on passo la pilota).

PANTALLA

Es el fonament tàctic bàsic ofensiu que consisteix en Col·locar de forma estàtica, un o mes atacants entre la línia defensiva (bloquejant la sortida dels defensors) i l’atacant en possessió que va a Llançar a porteria.

CORTINA

Es el fonament tàctic bàsic ofensiu que consisteix en Circular en trajectòria no orientada cap a la porteria, per davant dels Defensors, en el moment que el company amb pilota progressa per llançar, creant Dubtes a la defensa i donant la opció de passada.

CREUAMENT

Es l’acció de fer coincidir en un punt les trajectòries De dos jugadors, independentment de tenir o no la pilota i de realitzar o no Passades entre ells. L’objectiu es crear dubtes defensius a l’hora de Contrarestar-lo.

FINTES

Es un fonament tàctic bàsic ofensiu, consistent en enganyar L’adversari. Iniciem una acció (progressió, llançament o passada)que Interrompi’m, a la que l’adversari comença a donar resposta i la canviem per Una altra acció (progressió, llançament o passada) que serà la definitiva i aprofita L’avantatja aconseguida amb l’engany. Les possibilitats son múltiples : tir amb Progressió, amb passada i amb un altre tipus de tir, progressió amb passada, Amb tir i amb un altre tipus de progressió, passada amb tir, passada amb Progressió i passada amb un altre tipus de passada.

ENCADENAMENT

Acció ofensiva alternativa a la finta que consisteix en Intentar dur a terme la primera acció (progressió, llançament o passada) fins Al final i davant de la oposició adversària, si no s’obté resultat, iniciar un Altra acció consecutiva a la primera. Es aquest enllaç d’accions i el canvi que Suposa l’acció segona sobre la primera el que ens dona una certa avantatja Envers el rival.

ACCIONS COMBINADES (jugades)

Es tracta d’un fonament tàctic bàsic que encadena Elements tàctics i tècnics prèviament entrenats i provoca diferents opcions de Finalització segons les reaccions dels defensors. L’avantatja consisteix en que L’atac sap el que anem a fer i les opcions de finalitzar que pot tenir i la Defensa va a remolc de les accions atacants.

 PERMUTES

Son intercanvis de les posicions específiques entre dos Jugadors. El seu objectiu es generar dubtes defensius, equilibrar l’atac mentre Evoluciona i potenciar el rendiment dels jugadors en més d’una posició.

Entradas relacionadas: