Anàlisi mètrica

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,06 KB

Poemes:


La Balanguera (Joan Alcover)

Metrica:
La balanguera
és un poema que està estructurat en cinc estrofes (sextetes) de sis versos octosíl·labs d’art menor amb una tornada de dos versos també de vuit síl·labes. L’esquema mètric que segueix el poema és: 8a, 8a, 8b, 8b, 8c, 8c / 8c, 8c. A més, s’estructura en cinc parts que corresponen amb cadascuna de les estrofes.

Lo pi de Formentor (Costa i Llobera):

Primera estrofa descriu un arbre tot admirant-lo, i en fa una descripció del qual tracta el poema. Segona ens diu que l’arbre no pot veure qui esta enamorat d’ell i que Déu l’ha posat en el lloc mes alt o nte i troba tota l’aigua que necesita. També fa una descripció del lloc on esta situat. Tercera: parla del transcurs del dia, que passen diferents ocells volant a prop seu, també trobarem la sortida del sol, etc. Que fa moure les seves fulles situades a les branques.  Quarta:  ens diu que te molts anys de vida i necesita allo que li ofereix la mare naturalesa per sobreviure. Cinquena/Sisena: el poeta dona atributs divins de perfecció a l’arbre possantlo com a esser dominant del paisatge. Metrica: son versos alexandrins amb cesura a la sisena síl·laba i la rima es consonant Desolació (Joan ALcover):
Metrica: En aquest poema, tots els versos tenen una cesura a la meitat del vers, dividint-lo en dos hemistiquis de sis sil·labes. Té una rima consonant i femenina en els casos de la rima B, C, D i E, però té rima asonant i masculina en el cas de la rima A.  Té versos alexandrins, dividits en dos quartets i dos tercets; per tant, és un sonet. Té elisions i sinalefes en els següents versos Recursos literaris: durant tot el poema hi ha una al·legoria entre l’arbre i la família; l’autor es compara a ell mateix amb el que queda d’un arbre esqueixat per un llamp (sentit literal); el poeta es compara amb un esqueix del arbre, que s’identifica amb la seva família: abans estava ple de vida però ara és desgraciat (sentit al·legòric).

ORACIONS
Temporals (CCT)

/Locatives (CCL)/Comparatives (CCQ)
/ Condicionals: Si/En cas que/ Causals: Perque/Jaqué
Finals: per tal/ perquè Consecutives: de manera que
Concessives: encara que

Entradas relacionadas: