Tècniques de Conservació i Processament d'Aliments
Enviado por Chuletator online y clasificado en Química
Escrito el en catalán con un tamaño de 6,31 KB
Diferències entre Emulsions O/W i W/O
Les emulsions són barreges de dos líquids immiscibles, com l'oli i l'aigua. Es diferencien en la fase dispersa i la fase contínua:
- Oli en Aigua (O/W): La fase oliosa (dispersa) es troba en forma de gotes dins d'una fase aquosa (contínua). Exemples: llet, nata, maionesa.
- Aigua en Oli (W/O): La fase aquosa (dispersa) es troba en forma de gotes dins d'una fase oliosa (contínua). Exemples: margarina, mantega.
Balanç Hidrofílic-Lipofílic (HLB/HLD)
El balanç hidrofílic-lipofílic (HLB), o en anglès hydrophilic-lipophilic balance, indica l'afinitat d'un surfactant per la fase aquosa o per la fase oliosa. Un valor HLD=5 indica major afinitat al greix, mentre que HLD=10 indica major afinitat a l'aigua. Les... Continuar leyendo "Tècniques de Conservació i Processament d'Aliments" »