Resumen en València del llibre croniques d´un rei

Enviado por Chuletator online y clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,88 KB

 
¡Escribe tu texto aquí!Ramón Llull, Mallorca, s. XIII. Va rebrer una bona educació que li va permetre aconseguir el cárrec de senescal a la cort del futur rei
Jaume II de Mallorca. Poesia trobadoresca. L'any 1263 se li va apareixer Jesucrist cruicificat, fet que va motivar la seva conversió a una vida dedicada a la fe cristiana, va intentar que els infidels adoptessin el cristianisme.

Obres que difonguessin la doctrina cristiana i proposessin reformes tendents a acostar la societat a aquest ideal.
Fundació d'escoles on s'ensenyés el seu sistema filósòfic, la seva Art, i també l'àrab i altres llengües orientals per explicar als àrabs quina es la verdadera religió. Viatges apostòlics.
L'any 1274 Déu li va revelar la forma y la manera que havia de donar al seu sitema filósòfic, l'Art lul.Liana va evolucionar en diferents etapes i llibres.
Va viarjar a Europa i África per explicar les seves ciències i Art i la darrera noticia d'ell es a Tunis el Desembre de 1315. Obra formada per 265 títols en català, llatí o àrab i són de caràcter filósòfic o més literari segons els casos. Art: sistema filósòfic, relació entre raó i fe, la veritat revelada oer Déu, vol demostrar-la amb arguments lògics. Obres religioses, didàctiques i morals: LLibre de contemplació, Llibre de l'orde de cavalleria, Llibre gentil e los tres savis. Poesia: temàtica mística: Llibre d'Amic e Amat, Cant de Ramón, Lo desconhort, Lo concili. Novel.La: Intenció que els lectors entenguin, estimin i serveixin Déu, Llibre d'Evast i d'Aloma e de Blaquerna son fill, Llibre de meravelles (dins el llibre de les bèsties).
4 cròniques: 1.La Crònica de Jaume I. Narra, de forma autobiogràfica, la vida i les gestes més importants del rei (sobretot les conquestes de Mallorca iValència). La història comença amb el seu naixement i acaba amb la seva mort (del 1208 al 1276). 2.La Crònica de Bernat Desclot o Llibre del rei en Pere e dels seus antecessors passats. Escrita per Bernat Desclot el 1288. Narra els fets històrics succeïts des del regnat de Ramón Berenguer IV fins a Pere el Gran, tot i que el nucli principal d'aquesta crònica se centra en aquest darrer. 3.La Crònica de Ramón Muntaner. Va ser redactada entre el 1325 i el 1328. Se centra en el regnat de Jaume II el Just, que va regnar entre el 1291 i el 1327, però també es refereix a períodes anteriors basant-se en cançons de gesta i en cròniques anteriors. Ramón Muntaner va ser un militar, un diplomàtic i l’home de confiança dels reis del Casal de Barcelona. Va participar en la companyia catalana d’Orient, comandada per Roger de Flor. L’obra és didàctica, escrita per a què futurs governants que es trobin en situacions similars sàpiguen el que faria un bon monarca. L'exaltació patriòtica i religiosa i la fidelitat incondicional al Casal de Barcelona impregnen l’obra de cap a peus. L’estil és directe, amb refranys i girs populars; l’obra va ser escrita per ser llegida en veu alta. 4.La Crònica de Pere el Cerimoniós. Redactada per iniciativa de Pere IV, però no escrita per ell, explica alguns fets importants del seu regnat. Els objectius principals que volia aconseguir eren afermar la monarquia i donar-li prestigi, així com justificar la seva actuació com a monarca.

Entradas relacionadas: