Chuletas y apuntes de Geografía de Formación Profesional

Ordenar por
Materia
Nivel

Recursos energètics Carbó petroli, gas natural xuleta

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Geografía

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,86 KB

els recursos nautrals-
Recursos renovables/recursos no renovablesrecurs natural-
Qualsevol material o energia que la humanitat pot obtenir a partir del medi físic per tal de cobrir les seves necessitats biològiques o satisfer les seves necessitats socialsrecursos renovables-
Radiació solar, vent, aigua, sòl, plantes, animalsrecursos no renovables-
energètics-
Fossils, nuclears -

No energètics

Minerals, metàl·lics, no metàl·licsl'aigua-
es un recurs renovable de flux que es pot degradar però és susceptible de recuperar les seves caracteristíques/és un recurs imprescindible, és la base de la vida/és un recurs escàs i això limita el desenvolupament humà/l'escassetat de l'aiguaes refereix a l'aigua dolça disponible per a les necessitats
... Continuar leyendo "Recursos energètics Carbó petroli, gas natural xuleta" »

FOL seguridad social

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Geografía

Escrito el en español con un tamaño de 5,77 KB

ACTIVIDADES=S.S

1.-¿Cuál es la finalidad de la S.S.=Garantizar la cobertura en caso de incapacidad para ejercer su trabajo, dar protección ante situaciones de incapacidad para el desempeño de su actividad laboral.
2.-A  que grupos  de personas  cubre la S.S.

=A todas las personas incluidas en su campo de aplicación

3.-Los  trabajadores por cuenta ajena a que régimen de la S.S. Se debenacoger.Al régimen de trabajadores agrarios (reta).
4.-Que grupos se incluirían en los regíMenes especiales de la S.S

.=Generales y especiales

5.-Que entidades gestionan la S.S.=Gestoras: inss, insalud, inserso,Colaboradoras: mutua patronal, empresas colaboradoras, fondo de promoción de empleo.
6.-Enumera las obligaciones con la S.S. De los empresarios=... Continuar leyendo "FOL seguridad social" »

Ciutat POSTINDUSTRIAL

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Geografía

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,39 KB

La ciutat industrial del s. XIX:


  les fàbriques tenen un impacte arquitectònic. La producció industrial requeria molta mà d'obra i això va generar un èxode rural cap a les ciutats industrials i amb això s'inicia el procés d'urbanització de la població (Espanya 1860 - 1936.). D'altra banda, la implantació d'una nova divisió provincial i la subsegüent designació de capitals provincials, va suposar la concentració en aquestes ciutats d'un gran nombre de funcions de caràcter policoadministratiu.

Expansió i segregació de la ciutat:

planifiquen el creixement de la ciutat per mitjà dels eixamples, així l'urbanització s'estén ràpidament; s'obren avingudes per renovar l'entramat urbà revaloritzant-lo i assegurant.No el control... Continuar leyendo "Ciutat POSTINDUSTRIAL" »

Evolución del numero de visitantes y de los ingresos por turismo 1955-2007

Enviado por Chuletator online y clasificado en Geografía

Escrito el en español con un tamaño de 9 KB

Nos encontramos ante una fuente de información de Carácter gráfico, concretamente, un gráfico lineal, de carácter evolutivo. La Fuente origen se trata del Instituto de Estudios Turísticos, organismo oficial Dependiente del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio. El gráfico aborda La Evolución del número de visitantes y De los ingresos por turismo en el período 1955-2007, por tanto refleja una Actividad del sector Servicios muy importante para España, como es el turismo, Que se considera un subsector clave dentro del sector Terciario de la economía.


El eje de abscisas ofrece un desarrollo Temporal desde los años de apertura al exterior de la economía española de Posguerra, hasta el inicio de la gran crisis económica de 2008.... Continuar leyendo "Evolución del numero de visitantes y de los ingresos por turismo 1955-2007" »

Migracions exteriors

Enviado por Chuletator online y clasificado en Geografía

Escrito el en catalán con un tamaño de 7,4 KB

Lloc de destinavió De la migració interior


Les zones de recepció de la migració interior espanyola Són les àrees industrials de Barcelona, Madrid i el País Basc.
L’origen i la destinació. Els andalusos i gran part dels Gallecs i extremenys van triar de destí prioritari Barcelona, en altres casos, Va haver na tendència a instal·lar-se prop dels llocs de sortida, Castella i Lleó i Castella-la Manxa es van desplaçar cap a Madrid.
L’arribada massiva d’immigrants va plantejar problemes Greus a les ciutats i zones industrials a causa de l’escassetat d’habitatges i La insuficiència d’infraestructures per donar resposta al ràpid augment Demogràfic. Els immigrants es van anar adaptant amb dificultats al nou lloc de Residència

... Continuar leyendo "Migracions exteriors" »