Microorganismes patògens en aliments: Salmonella, Shigella, Campylobacter, Listeria, Yersinia, Clostridium i Bacillus
Enviado por Chuletator online y clasificado en Biología
Escrito el en catalán con un tamaño de 9,91 KB
SALMONELLA
SALMONELLA
Característiques del microorganisme:
El gènere Salmonella pertany a la família de les enterobacteriàcies, i com a tals són bacils gramnegatius, mòbils, aerobis i anaerobis facultatius que creixen bé als medis usuals de cultiu. Aquest gènere està format per dues espècies, Salmonella entèrica i Salmonella bongori.
Fonts d’infecció (Aliments)
Hi ha dues vies de transmissió del microorganisme: per ingesta d’aigua o d’aliments contaminats, de forma endògena o exògena, i per contacte de persona a persona especialment quan hi ha diarrea. Els aliments implicats de manera majoritària en la transmissió de la salmonel·losi són aquells amb contaminació endògena com els ous i els seus derivats, els productes carnis... Continuar leyendo "Microorganismes patògens en aliments: Salmonella, Shigella, Campylobacter, Listeria, Yersinia, Clostridium i Bacillus" »