Tipus de llit hospitalari

Enviado por Chuletator online y clasificado en Tecnología Industrial

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,84 KB

EMPLAÇAMENT


Accessible Des dels 3 costats, No col · locar sota d'una finestra ni prop de les portes Per evitar corrents d'aire, Que la font de llum no es trobi davant al llit, I Una distància de 120 cm entre llit i llit.

Com es el llit hospitalari bàsic?

Està fabricat de metall (més durada, fàcil Netejar i desinfecció), L’element principal és el somier, Les potes tenen rodes Per poder desplaçar-lo fàcilment,Tenen mecanismes de bloqueig a les dues rodes del darrera.

El model bàsic es:

Els Seus cantons són arrodonits, En total mesura de 1,9 a 2 metres de llarg i 90 a 95cm d’ample, I de 70 cm d’alt fins el somier,El somier està format per tres segments mòbils:
Un pel cap i L’esquena,Un altre per la pelvis,Una altre per les extremitats inferiors

.La “Camilla”-Llitera:

Es un llit petit On s’asseu o s’estira el pacient:
Per explorar-lo, Per transportar-lo quan no Pot deambular ni estar assentat,Disposa de capçalera que per aixecar i en Ocasions té baranes laterals de subjecció per evitar caigudes accidentals, S’ha De cobrir amb un llençol abans de posar-hi al pacient i canviar-la amb cada un D’ells.

TIPUS DE LLITS:


RÍGIDA:

sense articulacions, ARTICULADA:
somier de 2 o 3 segments Mòbils. Facilita l'acomodació del pacient,TRAUMATOLÒGICA:
hi ha un Març que subjecta varetes situades per sobre del llit. Les varetes Porten politges amb contrapesos i barres de tracció perquè s'agafin i ajudar al Moviment. S'usa amb pacients amb fractures o luxacions.

CIRCOELÉCTRICA o ELECTROCIRCULAR

Per a pacients que no es poden Moure.

ROTOREST

Per cremats.
D'ELEVACIÓ o carcassa de VOLTEIG.

El llit traumatològic o ortopèdic de

Judet té una barra metàl·lica On es poden ficar alguns aparells per al tractament de fractures. Les varetes Porten politges amb contrapesos i barres de tracció perquè s'agafin i ajudar al Moviment. S'usa amb pacients amb fractures o luxacions.

Llits elèctrics o Motoritzats:


per canviar de posicions (actuals).

Les armadures de Foster i de Stryker:

són llits complexos amb dos Somiers entre els quals s’ubica el lesionat i el subjecta.Es fa servir per Persones amb lesions a la columna vertebral.

El llit electrocircular:

té una armadura metàl·lica doble en forma De circumferència que subjecta al pacient. Ha de dur subjecció per als peus i Cintes de subjecció.Per a persones amb lesions medul·lars.

El llit Roto Rest

És un llit que consta d’una barra longitudinal Situada al centre del somier, de manera que permet la inclinació lateral del Llit.Es fa servir per persones que estan en coma, politraumatitzats, medul·lars I cremats.

Altres indicacions del llit Roto rest

Pacients amb columna Inestable,Ulceres per pressió,Problemes de Sobrepès,Pacients neurològics,Politraumatizats,Problemes Gastrointestinals,Complicacions Pulmonars severes, Pacients neurològics,qualsevol complicació associada amb la Immobilitat.

El llit de levitació

Permet Que mitjançant potents raigs d’aire la persona quedi suspesa sense tocar cap superfície, Per a persones amb grans cremades

. La Incubadora

Que és un llit gairebé tancat amb la finalitat de mantenir una Temperatura,humitat i concentració d’oxigen adequada.

TIPUS DE MATALASSOS:DE MOLLES, D’AIRE,D'AIGUA

Per prevenció d'escares. Han d'estar a una Temperatura de 30 º C,D‘ESCUMA:
3 Blocs tallats en 48 blocs cadascun, El fet que hi hagin aquests blocs facilita Que el pes del cos del pacient quedi repartit,ANTIESCARES O D'AIRE:
prevenen la formació d'escares. Té 2 motors Silenciosos que accionen alternativament els 18 tubs pneumàtics (el parells s'inflen I els imparells es desinflen alternativament

). El matalàs d’aigua amb boles de poliuretà:

Boles de plàstic de poliuretà Floten sobre un cert volum d’aigua i formen una capa aïllant que fan que es Mantingui millor la temperatura.PRECAUCIONS AMB ELS MATALASSOS D’AIRE I AIGUA:
Alerta amb els objectes punxats,Alerta amb les Cigarretes, S’ha de controlar el correcte funcionament, Cal instal·lar per Sobre del matalàs de molles,No s’ha de netejar amb solucions alcohòliqües, S’ha De desinfectar entre pacient i pacient.
El Matalàs de làtex és prou tou com per a que el pes del pacient quedi Repartit, Té l’inconvenient de que hi han persones amb al·lèrgia al látex.
El tapamatalàs és una coberta Impermeable i ajustable als quatre cantons del matalàs. El protegeix de la Humitat i de la brutícia.
El llençol Travesser es posa damunt del llençol de sota, serveix per protegir el Matalàs de les excrecions del pacient i també per moure al pacient del llit Sense subjectar-lo directament
. Els Llençols són de cotó en general encara que en alguns serveis com Urgències,Diàlisi o Consultes Externes,és possible que utilitzin llençols de Cel·lulosa
. Els xopadors es Col·loquen damunt el centre del matalàs, de manera que el cobreixi. Tenen com a Finalitat protegir el llit de la humitat i de al brutícia.
La vànova o cobrellit és una peça de roba d’un gruix intermedi Entre el llençol i la manta, que tapa totes dues
. La manta sol ser de material sintètic,càlida, de color clar i Lleugeres. Cada unitat del pacient ha de tenir més d’una.

Entradas relacionadas: