Resum del llibre aloma

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,35 KB

RESUM CAPÍTOL 1:


En aquest capítol parla de la curiositat d'Aloma per un gat. En un moment va pensar amb el seu germà mort, Daniel. 
Ella vivia amb el seu germà gran, Joan, amb la dona d’ell, Anna, i amb el fill de tots dos, Dani. A la tarda Aloma va agafar el tren per anar fins a Plaça Catalunya per anar a comprar unes cortines que Anna li havia encarregat. Després d’elegir les cortines va anar rambla a baix perquè volia comprar-se amb els diners sobrats un llibre per a ella. Va anar al quiosc a comprar els llibres: un per a ella i un altre per en Dani. Una vegada comprat va anar cap a la estació on es va adonar que no portava les cortines. Així que va anar corrents fins al quiosc per trobar-les. Estava plovent i arribava tard a casa.
Joan i Anna s'esteien preocupant, però ella pensava en aquell llibre que tantes ganes li feia llegir.

RESUM CAPÍTOL 2:


Aquest capítol explica la vida d'una família que havia viscut a una casa abandonada, la qual es veia des de la finestra de la casa d'Aloma. Daniel estima l'Aloma, però no la respecta massa. Ella es decepciona perquè la roba que havia comprat per fer-se unes cortines, les anaven a posar a l'habitació en la que dormiria en Robert.

RESUM CAPÍTOL 3:


Per una banda, aquest capítol explica que Joan ha fet la proposta de vendre la casa, però resulta que pels altres no és bona idea. Per altra banda, Aloma i el seu germà es posen de camí cap al port per anar a cercar en Robert.

RESUM CAPÍTOL 4:


Arriba Robert a la casa. Primerament, a Aloma no li agrada, però després se n'adona que finalment és un sí, encara no ho confessa per por a fer el ridícul. En arribar a casa Anna i Robert s'alegren de veure's. També apareix la Coral, que intenta conquistar a Robert. A Aloma no li fa gràcia i es posa gelosa.

RESUM CAPÍTOL 5:


Robert s'instal·la a casa l'Aloma. En Dani es posa malalt, el metge diu que no és greu però que ha de tenir cura d'ell. L'Anna es comença a preocupar. 

RESUM CAPÍTOL 6:


Dani continua malalt i l'Anna amoïnada. Joan es desinteressa pel seu fill i Aloma intenta tranquil·litzar a Anna, tot i estar també preocupada.

RESUM CAPÍTOL 7:


Aloma, sentint-se sola i plena de solitud, decideix escriure una carta a una persona que no existeix, un amant imaginari. En aquesta carta hi expressa tot el que sent i tot el que li agradaria que es fes realitat.

RESUM CAPÍTOL 8:


Aloma decideix enviar la carta que ha escrit a la persona imagínària i pensa en escriure-ne una altra.Sap que pot ser és una bogeria, però està disposada a enviar-la. Ella i Robert conversen de cada vegada amb més confiança. 

RESUM CAPÍTOL 9:


Aloma i Robert van al cinema. Quan tornen a casa, Aloma se'n va a dormir i Robert la besa.

Entradas relacionadas: