Poema LXVIII Ausiàs March

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,6 KB

Obra: (143) Dones: Esdevenients importants:
 • Plena de seny  Isabel Martorell · família trobadora

 • Liri entre cards Joana Escorna · formar-se com a cavaller.

  Afinitat amb rei

  Alfons


 • ESTIL

  Presenta un trencament lingüístic amb l’estil trobadoresc. A nivell lingüístic perquè deixa d’utilitzar el occità i comença a utilitzar el català. I a nivell conceptual perquè trenca amb els canons de l’amor cortés deixant de banda la ficció de les històries trobadoresques. Per tant agafa un estil més realista, més humà. Elimina la dona feudalitzada i les lloançes cortesanes. 

  Tots els cants estan formats per cobles: Estrofes de 8 versos, que en el cas d’Ausiàs, són decasíl·labics. Tots presenten una cesura masculina a la 4 síl·laba (Pausa mètrica a una síl·laba tònica) i gràcies a aquesta cesura es produeixen dos hemistiquis on es poden diferenciar dos parts del vers: una amb 4 síl·labes i l’altre amb 6 (4+6)

  Te rima consonant, encreuada (ABBACDDC) i capcaudada (La rima de l'últim vers es repeteix a la següent estrofa. Encara tot això, hi ha versos estramps, però molt pocs.

  Les figures retòriques que utilitza són: Metàfora, personificació, comparació, paradoxa, antítesi


  Cal recalcar que March no accentua cap mena de musicalitat a les seves obres perquè el seu objectiu és el de cridar l’atenció cap al sentit del poema.

Entradas relacionadas: