Lectura libro

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,2 KB

 

Aquesta obra anomenada “La mosca” (Assetjament a les aules) comença amb la mort d’un xiquet anomenat Marc, el qual es va suïcidar. I no se sabia la causa del suïcidi.

La millor amiga del Marc que s’anomenava Isona va conèixer el cosí del Marc, anomenat Joan, en l’enterrament del Marc. Aquest s’acosta a la Isona amb l’objectiu que ella li contarà perquè es va suïcidar el seu cosí.

Isona és una jove adolescent que fuig del seu passat. Ha canviat d’institut després d’haver patit una mala experiència que li ha trastornat per complet a causa de ser testimoni directe de la mort del Marc, la qual va ser causada pel ex-noi de la Isona i, a causa del posterior vídeo gravat i pujat a internet per ella mateixa. Arran d’açò la Isona es mantenia callada com una mosca i no podia dormir ja que els somnis amb el Marc li perseguien i li feien la vida impossible.

Al nou institut, però, la situació d'assetjament que va haver de patir abans del canviar-se'n, es torna a reproduir sobre altres protagonistas. I la sensació de por, de vulnerabilitat i de fòbia a les aules torna a imposar-se, així com els malsons que, una vegada i altra, la trastornen i la mantenen en tensió.

A poc a poc, Isona veu com el setge cada vegada el sent més a prop, més insuportable, cruel, i que els seus nous amics, el Miquel i la Laila, esdevenen també objecte de les burles, de les humiliacions i dels colps dels seus assetjadors.

Però l’aparicio des del principi de la història, de Joan, cosí germà del Marc, suposarà un canvi substancial en el desenvolupament del llibre, ja que té molta importància en el seu desenllaç.

El Joan mitjançant converses amb la Laila, aconseguirà mantindre amb ella la definitiva que aclarisca com va ocórrer el fatídic esdeveniment. En aquesta conversa la Laila li explica com va conèixer el seu nebot Marc i el més important li acaba reconeixent que s'ha mantingut callada durant totaquest temps, perquè havia sigut ella qui va gravar i qui va pujar el vídeo, sent açò uns dels principals motius del suïcidi de Marc.

 Després d'aquesta conversa, tant el Joan haurà aconseguit el seu propòsit de conèixer la veritat i la Isona, després de revelar el seu secret ja no tindrà més malsons a les nits.

D’aquesta manera el Joan será qui resolga el misteri de la mort del seu cosí i qui acabe amb l’angoixa i els malsons  que patia la Isona.

En definitiva, es tracta d’una història àgil, molt ben contada, que incorpora altres elements temàtics, com és el de la diversitat -tant en la figura de la Laila, que és d'origen àrab, com en la del Miquel, afectat d'un problema d'obesitat

 Des de la meua opinió es un llibre necessari que ens ajuda a entendre el fenomen de la violéncia a les aules. El llibre reflexa de manera molt real una situació que per desgracia trobem actualmentals centres escolars i que moltes vegades no sabem com fer front. Ès per això, que a molts joves que conviuen amb esta lacra social els servirá la lectura d’esta novel.la, perque pensé que hi trobaran resposta i solucions als problemes que envoltenl’assentjament escolar.

També cal destacar que moltes vegades que ocorren aquests successos és per culpa de la escassa  comunicació i relació que hi ha entre els professors, els alumnes i les famílies. A més, els nous models educatius a què són exposats els xiquets –l’absència de límits i regles de convivència, la lleugeresa amb què es posen en pràctica els valors, etc.- fan que aquest tipus de comportament es presente amb major freqüència a les aules.

 

 

Entradas relacionadas: