Comentari selectividad del pavelló alemany

Enviado por Chuletator online y clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 7,23 KB

Pavelló Alemany,:Ludwig Mies van der Rohe pavelló d'exposició

Materials: Marbres de colors, travertí, vidre, ònix daurat i acer Funcionalista: parc de Montjuïc (Barcelona)

Context Històric:


El Començament del Segle XX va quedar marcat per la crisi de la Primera Guerra Mundial (1914-1918), desastre anunciat ja des de la fi del Segle XIX, i que va comportar grans canvis , tant de caire polític Com econòmic i social. Aquest gran conflicte bèl·lic va obligar a Fer un replantejament de la societat europea que es va concretar, Entre d'altres, en els aspectes següents:Relaxament De la moral i dels costums i aparició de modes noves, un nou paper De la dona a la societat, caiguda dels grans imperis (Rússia, Alemanya...) i remodelació de les fronteres europees que s'havien Mantingut gairebé inalterables des del Congrés de Viena (1814-1815), gran nombre de baixes, tant civils com militars, fet que Va provocar un cert menyspreament de la vida humana, arribada de les Idees marxistes al poder per primera vegada (Revolució Russa, 1917) I els Estats Units esdevenen una potència politicomilitar.Els Grans centres artísitics de la primera meitat del Segle XX van estar Relacionats directament amb l'aparició dels diversos "ismes" O tendències que van configurar les anomenades Primeres Avantguardes Artístiques.El Pavelló es va projectar com un espai de representació de l'Estat Alemany a l'Exposició Internacional de Barcelona de 1929. Després De 1918, quan Alemanya va perdre la Primera Guerra Mundial, va ser la Primera ocasió per presentar-se al món com un país pacífic, Dedicat al comerç, mentre en Espanya estaven al final de la Dictadura de Primo de Rivera.

Biografia De l'autor


Ludwig Mies van der Rohe va néixer a Aquisgrà, Alemanya el 1886. Es Llicencià a l'Escola d'Arts i Oficis al mateix Aquisgrà, aquest Dirigeix l'escola arquitectònica Bauhaus des del 1930 fins L'arribada al poder dels nazis. El 1938 s'instal·la als Estats Units i crea molts dels seus edificis D'entrearrow-10x10.Png els quals destaquen el Lake Shore Drivearrow-10x10.Png a Chicago i el Seagrem Buildind a Nova York. El 1969 morí a Chicago a l'edat de 83 anys.

Descripció Formal


El Pavelló alemany s'aixeca sobre un podí travertí, al qual S'accedeix per una petita escala de vuit graons tsngncial al pla, que També permet l'accés a una piscina de planta rectangular situada a La partarrow-10x10.Png esquerra de la plataforma. Darrere d'aquest estany artifical, Hi ha les zones de serveis – despatxos i lavabo-, integrats al Conjunt mitjançant un mur de travertí recorregut en part per un Banc del mateix material, que s'uneix a la coberta de la construcció Principal. Aquesta, totalment planaarrow-10x10.Png i horitzontal, s'estén en Voladís respecte de l'estructura inferior de suport a l'extrem Esquerre, i deixa al descobert el cantó contrari, on s'ubica un Petit pati rectangular tancat. En aquest pati s'aixeca, sobre un Estany més petit, una escultura femenina de bronze de Georg Kolle.La Major part de la superfície mural que limita l'edifici principal és Vidrada, fet que permet una bona interrelació entre interior i Exterior. Aquesta entrada de llum tan generosa permet crear una Sensació d'espai més gran, que l'arquitecte reforça per mitjà del Reflex del mateix edifici a l'aigua de les dues piscines.Els Nous avenços tecnològics i els nous materials permeten que la Coberts de l'edifici se sostingui només damunt de vuit pilars Metàl·lics, i així allibera els murs de la funció habitual de Càrrega. L'arquitecte aconsegueix així que les parets il·lusòries De marbres de colors i vidre transparent de l'interior creïn la Percepció d'un recinte obert i polivalent, totalment oposat al Tradicional espai compartimentat.El Mobiliari de l'interior el formen la popular Cadira Barcelona i una Catifa negra i una cortina vermella que, al costat del mur central D'ònix daurat, representen la bandera Alemanya.

Entorn I integració urbanística


L'obra Està dins del recinte firal que es va construir amb motiu de L'Exposició Internacional a la falda de la muntanya de Montjuïc, a Barcelona. El seu emplaçament, apartat de l'eix principal de L'Exposició, va ser elegit pel mateix arquitecte, potser per evitar De trencar visualment la proposta historicista i eclèctica dels Grans palaus oficials que es van construir per a l'Exposició.

Funció, Contingut i significat


Concebut Per ser la seu de la representació d'Alemanya a l'Exposició Internacional celebrada a Barcelona l'any 1929, la seva funció Principal era d'acollir la recepció oficial dispensada al rei Alfons XIII per les autoritats alemanyes.La Construcció va suposar un model de referència i difusió de les Noves idees d'arquitectura del moviment modern.Acabada L'Exposició, el Pavelló es va desmuntar. Entre el 1983 i el 1986, a Petició d'alguns arquitectes importants de la ciutat, es va Reconstruir fiselment a l'emplaçament original.

Models I Influències


Mies Van Der Rohe va seguir els principis de l'arquitectura funcionalista iniciadaarrow-10x10.Png a l'escola de Chicago per Louis Sullivan a la darreria del Segle XIX.Els Mateixos principis arquitectònics del projecte del Pavelló de Barcelona es van aplicar amb finalitats domèstiques a la casa Tugendhat de Brno. El Pavelló de Van Der Rohe ha inspirat l'obra de Diverses generacions d'arquitectes contemporanis.

Entradas relacionadas: