Casa Kaufmann o casa de la Cascada;

Enviado por Chuletator online y clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,89 KB

 

Casa Kaufmann, també anomenada casa de la Cascada, Frank Lloyd Wright, Casa unifamiliar Formigó armat, pedra,vidre i alumini Organicista Pennsilvània

Context Històric i cultural


El Començament del Segle XX va quedar mercat per la crisi del la Primera Guerra Mundial, que va comportar canvis polítics, econòmics I socials.

Desprès De la guerra , els Estats Units van viure una etapa d'optimisme Econòmic i social anomenats ''felíços anys vint'', que van acabar De forma sobtada amb el crac de la Borsa de Nova York l'any1929. Aquesta crisis va comportar problemes socioeconòmics mundialment Amb conseqüències com la Gran Depressió nord-americana, o el Nazisme a Europa.

En L'àmbit artístic, els principals centres artístics de la primera Meitat del Segle XX van estar relacionats amb l'aparició dels Diversos ''ismes'' anomenats Primeres Avantguardes artístiques. França, concretament París, Alemanya, Àustria, Rússia, Suïssa, Holanda, i Nova York van ser els principals contres de creació Artística. Les Primeres Avantguardes van començar el 1905 amb els Dos primeres moviments artístics: Fauvisme i Expressionisme. Després D'aquest van sorgir: Cubisme, Futurisme, Abstracció, Dadaisme, Surrealisme, que van continuar la ruptura dels sistemes de Representació consolidats per la tradició fins aquell moment.


Biografia De l'autor


Frank Lloyd Wright va ser considerat el millorar arquitecte Nortamericà Del seu temps, va aprendre de Louis Sullivan a Chicago però és va Allunyar del Racionalisme funcional del seu mestre, i va desenvolupar L'anomenada arquitectura organicista; una arquitectura on la Construcció havia d'integrar-se en l'espai que L'envoltava.

Descripció Formal


La Casa de la Cascada s'assenta sobre les roques de l'entorn de la cascada.
Consta de tres plantes i es construeix a partir d'una Composició geomètrica de plans verticals de pedra (murs i xemeneia) Que s'oposen als plans horitzontals de formigó (terrasses en Volada). Aquest plans horitzontals s'equilibren damunt la superfície Rocosa de la cascada fent que el conjunt mostri plasticitat Estructural i asimetria entre l'horitzontalitat construïda i la Verticalitat natural. La casa segueix tres criteris compositius: L'encreuament d'uns volums damunt els altres, la projecció de L'edifici des de l'interior cap a l'exterior, i la integració de L'edifici en un entorn natural determinat. L'asimetria dels blocs, El desplaçament dels volums i dels pisos, responen a una voluntat Figurativa, però reflecteixen també el ''desordre'' orgànic propi De la natura en la qual s'insereix.

Les Obertures principals de la casa són les grans finestres de les tres Plantes, les quals ,amb l'ús del vidre a tots els angles crea una Gran intercomunicació amb l'exterior que evita l'opacitat , Proporcionen llum natural a tota la casa i eviten la sensació D'estar tancat dins d'una caixa hermètica.L'edifici s'articula en Tres plantes totalment lliures ,sense cap estructura reguladora D'espais, que s'adapten a les diferents funcions i que es prolonguen Cap a l'exterior mitjançant les grans tarasses. A la planta baixa S'hi troben els excessos, un vestíbul i el menjador principal. Al Primer pis, hi trobem els dormitoris i els banys. Per últim, al Segon pis, hi trobem un dormitori i un accés que porta a la casa de Convidats. El mobiliari de la casa té la finalitat d'integrar-se en L'estructura i no obstaculitzar la visió de l'exterior.

Entorn I integració urbanístic


Establerta Com una de les construccions més importants de l'arquitectura Organicista, la integració de l'edifici en l'entorn és total. Envoltada d'arbres, roques i cascades la casa articulada amb Diferents nivells de manera que sembla la reproducció arquitectònica De l'escenari natural en el qual s'integra.

Funció, Contingut i significat


Pensada Com habitatge unifamiliar , la casa Kaufmann, encarna les profundes Conviccions de l'arquitecte nord-amercià sobre la unitat entre els éssers humans i la natura. Per aquest motiu, aquest edifici és la Materialització d'un ideal de l'arquitectura organicista, és a dir, Poder viure enmig de la natura sense renunciar a les comoditats de L'arquitectura moderna.

Models I influències


Frank Lloyd Wright va establir les seves bases constructives en el Funcionalisme, fet que s'aprecia en l'ús de la planta lliure. També Té influència dels ''ismes'' i en la senzillesa de l'arquitectura Japonesa.Lloyd va emprar el concepte '' arquitectura orgànica'' amb La finalitat d'unir l'home , l'arquitectura i la natura, sense Abandonar el concepte de funcionalitat. Va introduir el concepte de Confort amb l'objectiu de proporcionar totes les comoditats possibles Als propietaris.Aquesta fusió de Funcionalisme i Organicisme també Va ser utilitzada per l'arquitecta Alvar Aalto, que va optar per la Integració de l'arquitectura en la natura i l'ús de la llum Natural per la il·luminació dels interiors. 

Entradas relacionadas: