Asd

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,41 KB

 
La viuda Reposada...
Un dia la Viuda Reposada li va dir a Tirant que Carmesina ,contra tota castedat, es lliurava al Lauseta, lesclau negre que té cura de lhort. La Viuda, al veure que Tirant no havia donat plena fe a les seves calúmnies li va demostrar el que havia dit. Per complir el seu propòsit va demanar a un pintor que li fes una careta amb la cara del Lauseta. Després li va dir a Plaerdemavida que es vestís com el Lauseta, que es posés la careta i que digués les seves acostumades plasenteries a la Princesa.
La Viuda, que tenia tot preparat, va dur a Tirant a una casa que donava a lhort i aquest al veure a Plaerdemavida tan ben disfressada va pensar que era Lauseta. Finalment Tirant, mort de gelosia, va matar al negre.


Q es una lletra d bat..
són cartes de desafiament per una ofensa rebuda i que arriben a plantejar el combat a mort.
Exemple: En aquesta lletra de batalla Kirieleison de Muntalbà li va enviar una lletra de batalla a Tirant, en la qual Muntalbà diu que vol combatre a mort amb ell per venjar la mort del rei de Frisa i el rei dApolònia. En la carta li diu que li dona poder de revisar les armes i que esperarà la seva resposta durant vint-i -cinc dies. Si Tirant no acceptava la lletra, ell li revasaria les armes i li penjaria el cap per avall, com pertany a traïdor.
Tirant va acceptar i Muntalbà es va embarcar cap Anglaterra. Una vegada en Anglaterra va anar a la sepultura dels quatre cavallers morts per Tirant. Va sentir tant de dolor per la seva mort que li va esclatar el fel i va morir.

Entradas relacionadas: