9ª Simfonia de Beethoven: Context, Agrupació i Gènere

Enviado por Chuletator online y clasificado en Música

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,39 KB

Compositor: Beethoven (1770-1827). Compositor alemany que va viure a cavall de dues èpoques: als inicis comença seguint les directrius clàssiques, però farà evolucionar la seva música cap al romanticisme i crearà un nou llenguatge.Es pot dividir en tres períodes:

Al primer (1794-1802): va rebre influència clàssica principalment de Mozart, al segon (1802-1814): composà simfonies amb unes característiques romàntiques com el color tímbric. I finalment al seu tercer període quan ja és sord a l’any 1815 és totalment romàntic

Context: Classicisme (1750-1800)

Agrupació: Orquestra simfònica amb acompanyament d’un cor mixte

Gènere: música instrumental, profana, pura.

Forma: Simfonia: És una sonata escrita per a orquestra. Es tracta d’una composició de grans proporcions que utilitza totes les possibilitats de l’orquestra. El seu plantejament és similar a la sonata i tant la cinquena simfonia com la novena tenen 4 moviments. A la 9ª simfonia: (4t moviment:) En aquest període ja és completament romàntic amb un caràcter sublim, molt expressiu i augmenta les dificultats tècniques i de les qualitats tímbriques. Aquesta obra musical va ser adoptada com a himne europeu l’any 1985 i es celebra cada 26 de maig.

Entradas relacionadas: