Procés Kraft: Paràmetres, Cocció i Recuperació Química
Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Tecnología Industrial
Escrito el en catalán con un tamaño de 6,55 KB
Paràmetres a Controlar en el Procés Kraft
- Mida de l'estella
- Sulfidessa: Relació Na2S / (Na2S + NaOH).
- Velocitat de cocció: En funció dels dos paràmetres anteriors. Si l'alcalinitat puja, es dissol una part de la cel·lulosa (aproximadament 12-13%).
- Càrrega d'àlcali efectiu: Quantitat de productes químics que reaccionen. Se'n posa de més per mantenir la lignina dissolta.
- Temperatura de cocció: Aproximadament 170ºC. Superior a 190ºC, el rendiment baixa perquè es dissol part de la cel·lulosa.
- Període d'escalfament: Es comença entre 45 i 50ºC (temperatura que ve del licor negre). Puja fins a 170ºC (durada: 1 - 1.5 hores).
- Temps de cocció: 2-3 hores.
- Hidromòdul: Relació entre el volum de líquid i la fusta.
- Factor H: Combina temps i