Guia Completa d'Olis Essencials: Usos, Beneficis i Precaucions
Enviado por Chuletator online y clasificado en Tecnología Industrial
Escrito el en catalán con un tamaño de 4,79 KB
Els olis essencials: definició i propietats
Definició
- Líquid aromàtic i volàtil que s’obté de diferents parts de la planta (flors, fruits, llavors, etc.).
- Mètodes d’extracció: destil·lació amb vapor i expressió de cítrics.
Propietats
- Volàtils, líquids, amb una densitat més baixa que l’aigua.
- Insolubles en aigua, solubles en alcohols i olis vegetals.
- Estan formats per una barreja complexa de molècules que actuen sinèrgicament.
Components químics
- Àcids (antiinflamatoris)
- Alcohols i fenols (antisèptics)
- Aldehids, cetones, èters, èsters, cumarines, terpens, etc.
Aromes i sistema nerviós: la connexió olfactiva
- Les aromes arriben al bulb olfactiu a través del nas.
- Aquest envia senyals al còrtex olfactiu, que es connecta amb el sistema