Irradiació en hortalisses: mètodes i efectes
Enviado por Chuletator online y clasificado en Biología
Escrito el en catalán con un tamaño de 2,61 KB
En què consisteix la irradiació i en quin cas és efectiu per les hortalisses? Cita i explica breument 2 mètodes d’irradiació que podem trobar.
La irradiació consisteix a projectar sobre hortalisses o altres aliments energia radiant. És molt utilitzat en hortalisses que germinen, per evitar brots, per desinsectar, és efectiu contra larves i insectes i, per evitar canvis fisiològics, retardar la maduració i envelliment d'hortalisses i fruites.
La radiació produeix la radiòlisi de les molècules; excita els electrons de la capa perifèrica dels àtoms que componen les molècules i aquesta excitació produeix ions i radicals.
Els productes de la radiòlisi del aigua són aigua oxigenada, ions i radicals. Es produeixen en la quantitat... Continuar leyendo "Irradiació en hortalisses: mètodes i efectes" »