Xuleta

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,98 KB

15 L'HOME DE LA ILLA Jim es troba en el bosc amb una estranya persona cridada Ben Gunn. Aquesta li conta que la tripulació de flint li havia abandonat en la illa cap a tres anys, i que havia sobreviscut matant cabres salvatges. També li conta que té molt antull de formatge, que sap on està el tresor i que és capaç de compartir-lo si li duen A Anglaterra. En aquest moment escolten un cañonazo i surten corrent.
16 DE COM VAN ABANDONAR EL VAIXELL Els tripulants nobles del vaixell surten a la recerca de Jim. En la illa troben una estacada perfecta per a refugiar-se. Comencen a fer viatges per a dur provisions i altres. Abans de fer el cinquè viatge el capità aconsegueix convèncer a Abraham Gray perquè s'uneixi a ells, però quan va en direcció al capità rep un cort en la cara.
17 L'ÚLTIM VIATGE DEL ESQUIFRE En aquest útimo viatge duien el pot massa carregat per la qual cosa quan els pirates els disparen un cañonazo el esquifre s'enfonsa i els seus tripulants han de sortir ràpidament. Els nobles arriben a l'estacada i arrien la bandera d'Anglaterra.


18 COM VA ACABAR EL NOSTRE PRIMER DIA DE LLUITA Després de la batalla, Tom cau mort. Com els ESTAVEN disparant des del vaixell, el cavaller deduïx que deuen estar apuntant guiant-se per la bandera i li suggereix al capità que la retirin perquè així no siguin tan fàcils d'arribar a per cap bala de canó, no obstant això el capità es nega. A l'estona apareix Jim en el fortí.
19 LA GUARNICIÓN DEL FORTÍ Abans que Jim es presenti definitivament en el fortí, Ben li havia recordat el que li havia de dir al capità. Quan Jim l'hi conta tot, aquest li diu que té formatge i que anirà a buscar a aquest Ben Gunn.
20 L'AMBAIXADA DE SILVER AL matí següent, Silver es presenta amb la bandera blanca i diu que vol parlar amb el capità, li deixen passar i quan arriba a la cabanya s'asseu en el sòl. Els proposa el pla que o bé els lliuren el mapa i els pirates els deixen en un lloc segur, o bé li lliuren el mapa, els deixen en la illa i es reparteixen les provisions i donen avís al primer vaixell que vegin que vagi a buscar-los. El capità li diu que no i que si es lliuren, els durà A Anglaterra perquè rebin el seu càstig. Silver es marxa empipat.

Entradas relacionadas: