Com vestien els patricis

Enviado por Chuletator online y clasificado en Latín

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,25 KB

Tema 4:  Viure en societat

3.2  La primitiva Roma era una extensió de la regió de Làcia poblada per uns quants homes . Aquestes famílies originals van crea una petita ciutat que mes tard va ser Roma gracies que aquesta ciutat va tenir una afluència de gent estrangera que va fer que creixes i les famílies originals de la ciutat es van convertir en el Patricis.

DIFERENTS CLASSES SOCIALS

Primer estaven els Patricis que eren el nobles ja que les seves famílies eren fundadores de Roma. Tenien privilegis : polítics, religiosos,econòmics i socials.

Segon els Plebeus que eren homes lliures que treballaven per poder viure i no tenien privilegis com els Patricis.

Tercer els Esclaus que no tenien privilegis no eren lliures i normalment arribaves aquest estatus si eres presoner de guerra o no havies pagat algun deute o naixies ja de una família d’esclaus.

I el Clients que eren els protegits del
Patricis,que ells lis prometien fidelitat i obediència i el Patrici li donava diners i menjar.

Diferents usos del esclaus

Els esclaus i havien de dos tipus els public i els familiars. Els públics s’encarregaven de la mà d’obra exemples treballar en mines o en construcció.

El Familiars s’encarregaven de les tasques de la casa I s’especialitzaven en alguna professió per satisfer mes al Patrici per exemple: Barber, perruquer etc.

La vida cotidiana

En el cas dels Patricis durant el mati es dedicaven a l’administació dels seus béns amb l’ajuda de algun esclau.
Més tard rebia als clients i cap al mig matí anava al fòrum a petar la xerrada ( a parlar de temes interessants ) i si anava a la Basílica era per tancar negocis.

Cap al migdia s’acabava la jornada laboral i dedicaven tota la tarda al oci ( estar amb els amics , anar a les termes etc).

El Plebeu el que feia era treballar a canvi de una salari i si era suficient llest tenia el seu propi negoci i feia de cap manant als seus treballadors i aprenents. Els esclaus en la ciutat s’utilitzaven tant al carrer fent carreteres o carres, o fent tasques domestiques com netejar , tenir cura dels seus amos.

En canvi la vida al camp era molt mes tranquil·la ja que vivien en llogarets i els més rics en “Domus”.

En el camp els esclaus eren utilitzats com a mà d’obra agrícola per exemple: segadors , llaurador etc.

Entradas relacionadas: