Territoris heretats per Carles I

Enviado por Chuletator online y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,17 KB

Per Què es van sollevar les comunitats castellanes?


Perquè Carles I era un rei estranger. Va donar tots els càrrecs principals Estrangers.

Quines Van ser les grans línies de la política imperial de Carles V?


L’Imperi De Carles V estava format per una quantitat important de territoris Diferents, Tots amb lleis i institucions pròpies. El principal punt comú que Tenien era el fet de compartir un mateixrei, Que exercia el govern, dirigia la política exterior i s’ocupava de L’administració, l’exèrcit i la recaptació d’impostos. Per Governar millor es recolzava en un conjunt de consellers que L’ajudaven en el govern. Malgrat que el rei tenia molt de poder, Aquest no era absolut. Algunes de les decisions que prenia, com ara L’establiment de nous impostos, havien de ser aprovades pels Parlaments De cada regne.

Durant El seu regnat no hi havia una ciutat que fos la capital de l’Imperi. La cort Era itinerant, Perquè el rei es desplaçava personalment als territoris on era Necessari. A cada territori hi havia un virrei o governador que Governava en nom del monarca quan aquest no hi era. També hi havia Una Audíència, Encarregada d’administrar justícia.

La Majoria dels ingressos de la monarquia provenien del cobramentd’impostos, Especialment de Castella. Però els impostos no eren suficients per Finançar la política imperial i el rei va haver de recórrer al Crèdit. Per això la hisenda reial es va anar endeutant Progressivament.

Carles I era una rei absolut? Raona la resposta


Carles I no era un rei absolut Algunes de les decisions que prenia, com ara L’establiment de nous impostos, havien de ser aprovades pels Parlaments de cada regne.

Per Què va abdicar i va cedir el poder al seu germà i al seu fill?


Carles Va intentar frenar l’expansió del luteranisme al Sacre Imperi, Però va fracassar. Decebut per aquest fracàs, va decidir cedir el Poder i dividir els territoris. Va lliurar el Sacre Imperi al seu Germà Ferran i la resta de possessions al seu fill Felip.

Pensa. Per què el rei Carles I va haver de recórrer als préstecs de Banquers internacionals?


Tenia Un Imperi tant gran que no arribava tant or i plata.

Enumera Els territoris que formaven part de l’Imperi de FelipII


Estava Format pel regne de Castella, la corona d’Aragó, els Països Baixos, gran part d’Itàlia i altres territoris de l’Europa Central; també comprenia l’Imperi castellà a Amèrica i moltes Possessions al nord de l’Àfrica i l’Extrem Orient.

On Va fixar la capital de l’Imperi? Per què?


A Madrid perquè en aquells moments era una ciutat molt rica, molt Important...

Quines Van ser les línies mestres de la política de Felip II?


La Política de Felip II va tenir dos objectius principals:

-

Conservació Del heredital

: Felip II, considerava que tenia l’obligació de conservar tots Els territoris que havia heretat i de transmetre’ls als seus Successors. Aquesta política implicava un nivell de despesa militar Molt elevat.

-

Defensar El catolicisme:

Per A Felip II, la monarquia hispànica era la gran defensora del Catolicisme davant de l’islam i l’expansió del protestantisme. El rei sempre es va negar a concedir la llibertat religiosa als seus Súbdits i va ser implacable contra qualsevol brot de dissidència Religiosa als territoris on regnava.
Entradas relacionadas: