Tema del poema vora el barranc dels algadins

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 11,73 KB

 

les illes de Grècia:Lord Byron fou un poeta Anglès i ROMàntic dels segles XVIII i XIX. Va néixer a Londres i va morir a Grècia.

Va començar a escriure amb 18 anys i va ser considerat un dels escriptors més versàtils i importants del Romanticisme. 

Aquest poema forma part de L’obra Don Juan, un poemari de 17 cants, fou un dels més Importants publicats a Anglaterra.

Ho va escriure perquè va Anar a Grècia a lluitar per la independència nacional contra els turcs.

Els seus poemes denuncien el Dolor de viure, o exalten als herois rebels. Aquest poema és un himne que canta El poeta de la cort de l’illa grega on Don Joan ha naufragat.

Aquest poema és un himne que Canta el poeta de la cort de l’illa grega on Don Joan ha naufragat. 

El tema del poema és l’exaltació D’una època d’hegemonia d’un poble caigut en desgràcia, una temàtica molt Utilitzada pels poetes ROMàntics.

Es pot dividir en dues Parts. La primera part, les quatre primeres estrofes es l’exaltació de la glòria De la Grècia antiga. I la segona part és la cinquena estrofa que parla del Lament d’anar-se.

Una característica d’aquest Poema que cal destacar és que en l’última estrofa, en el vers que diu: “la cançó heroica no sona ja”, és una Síntesi de les dues primeres estrofes, i el següent vers és una síntesi del Tercer i quart vers.

Els recursos literaris Utilitzats en aquest poema són; la metàfora (les illes afortunades), Personificació ( les muntanyes contemplen Marathon), anàfora (repetició de la Paraula on), ubi sunt (i on son ara? I on ets tu pà tria meva?)

Aquest poema conté un Llistat de noms propis com; Safo (porta De l’antiga Grècia), Delos,(illa Grega), Tebus,( sobrenom d’Apolo), Quios,(illa grega prop de la costa de Turquia), Teos, (ciutat grega) i Salamina,( illa grega).

En conclusió, ell sentia com Si Grècia fos l’origen de la poesia, de la cultura… de tots els àmbits en General. Podem veure en aquest fragment la frustració del poble grec envers la Invasió turca, fet que va inspirar a Byron a compondre el poema

 1. Per què decideix CóSimó pujar als arbres per sempre?

Al principi puja als arbres per mostrar Rebel·lia contra les regles estrictes de la casa, un dia està enfadat amb els Seus pares perquè la seva germana ha servit cargols de menjar, i ell està fart Dels menjars que ella fa.

Quan coneix a Viola es converteix en un joc, Que acaba sent el seu estil de vida.

 1. Quina és l'actitud de Bragio envers el seu germà?

En la seva infantesa era el company de Trapelleries infantils del seu germà. Sempre ha sigut fidel al seu germà, li dóna Suport al seu germà en les seves decisions, l’ajuda en tot el que pot i sent Una gran admiració i amor per ell, fins al punt de convertir-se en el cronista De la seva vida. Encara que sent fidel a CóSimó, fa la seva vida a terra, baix Dels arbres.

 1. Creus que el protagonista es converteix en un salvatge? Justifica La resposta.

CóSimó, al principi quan puja als arbres es Comporta una mica de manera salvatge, ja que no sap com adaptar una vida normal Als arbres, descuida moltes de les seves anteriors costums.

Tot i això, ell mai es converteix en un Salvatge.  CóSimó puja als arbres per Fugir d’un món que no li agrada, això li permet contribuir a canviar i a Millorar les coses.

Es relaciona amb els seus familiars, Administra els seus béns, dóna consells i organitza la vida dels seus vassalls, Confraternitza amb tothom qui l’escolta, llegeix llibres i adoctrina bandolers, Idea millores per al desenvolupament econòmic de les seves terres, es carteja amb Coneguts i desconeguts (Voltaire i Rousseau...), i coneix la força de l’amor.

Aquestes característiques no són pròpies d’un Salvatge, CóSimó no és un salvatge, només fa vida normal en un lloc peculiar.

 1. Quina opinió et mereix la mare del protagonista? Com es comporta Cosimo quan es posa malalta al final de la seva vida?

Corradina von Kurtewitz, deixa de banda de Banda el seu caràcter, i arriba a comprendre al seu fill malgrat tot, és Admirable com posa per davant l’amor de mare, sobre el seu caràcter i la seva Influència militar. És un personatge que acaba canviant per a bé.  

Quan es posa malalta i està a punt de morir Passa una bona estona amb els seus fills, juguen i riuen entre ells, els fills Cuiden de la mare...Etc. Això fa que tinguin un últim record d’haver estat els Tres amb família, i oblidin totes les discordances que alguna vegada havien Tingut, per a la mare, aquest moment es una forma de redimir-se.

 1. Qui és Gian dei Brughi? Quina importància té la Lectura en la vida d'aquest personatge?

Gian dei Brughi és un lladre famós a Ombrosa, Que arriba a conèixer a CóSimó a partir de una de les seves entremaliadures.

És important en la vida de CóSimó ja que va Ser qui desperta les seves ànsies d’estudiar i es converteix en un amic molt Proper a ell.

 1. Com mor el Cavaller Advocat?

El cavaller Advocat mor decapitat, en el Conflicte contra els pirates turcs. En el moment en que  l’agafen de la barca de CóSimó i els turcs Se’l emporten a la seva barca, CóSimó perd de vista el navili, quan de sobte es Troba una cosa flotant, quan es dona compte era el cap del cavaller advocat.

 1.  Descriu algun dels serveis Que Cosimo prestava a la seva comunitat.

CóSimó ajuda a combatre els incendis que S’originen a Ombrosa, ajuda i dona consells als seus habitants, adoctrina bandolers, Poda...Etc, aporta tot això en el seu lloc de naixement.

Però quan esclata la revolució francesa, ell Participa en diferent guerres, ajudant a l’exèrcit republicà.

 1. Qui era Òttimo Massimo?

Òttimo Massimo era el fidel gos de CóSimó, el Seu company d’aventures que el va acompanyar a tot arreu, fins que quan Viola Se’n va, se’l emporta perquè ella era el seu antic propietari.

També era anomenat Turcaret, quan era de Viola.

 1. Com acaba la seva història d'amor amb Viola? Quina opinió et Mereix aquest personatge?

La història d'amor entre Viola i CóSimó, Finalment acaba malament, tenen una forta baralla per la gelosia de CóSimó i Els continus jocs de Viola per fer que ell demostri el seu amor. Viola en un Moment de la discussió decideix anar-se d’Ombrosa i emportar-se a Òttimo amb Ella, per no tornar mai més.

Viola és un personatge, manipulatiu, busca la Felicitat a partir de les accions dels altres, a vegades contradictòries, que Porta a un gran desconcert i patiment a les persones.

També és irracional, acaba perdent l’amor de La seva vida, per una discussió provocada per ella i no pensa en les seves Accions.

 1. Manté CóSimó seva paraula de no baixar dels arbres fins al final Dels seus dies? Explica la teva resposta.

Des que CóSimó tenia 12, ell no va baixar dels Arbres, inclòs sabent que la seva vida acabarà aviat, es refusa a baixar dels arbres, Puja a un globus i desapareix.

La regla de no baixar mai dels arbres, és una Regla difícil, però ell s’adapta a aquesta, perquè s’acaba convertint en el seu Estil de vida, que el defineix com a persona.

Si hagués baixat ell no seria ell amb si Mateix ni amb els altres, perquè seria com si perdés part de la seva persona, i Tot allò el que ha arribat a fer i a conèixer. Ell viu tota una vida diferent a Les altres només per una regla que el fa lliure.

 1. Comenta la següent cita de l'autor en la nota preliminar: "La Desobediència cobra sentit només quan es converteix en una disciplina Moral més rigorosa i àrdua que aquella contra la qual es rebel·la".

Vol explicar la importància de ser un mateix, Davant les normes imposades per la societat o les persones, fer el que realment Vols  i la llibertat de realitzar-lo i lluitar Per això.

 1. Quins són, al teu parer, les idees que l'autor vol transmetre en Aquesta novel·la?

Calvino transmet una reflexió sobre la llibertat De l’ésser humà, ens situa davant d’una reivindicació de la utopia, la Rebel·lió, la imaginació i l’inconformisme.

Tota la història et fa pensar i reflexionar en Diferents conceptes, com no aïllar-nos de les persones més importants, no Jutjar a les persones i no deixar d’estar segur en el que volem, si amb això Aconseguim la nostra llibertat.

També ens mostra com veure la vida, des de Diferents perspectives podem arribar a canviar el nostre voltant i a nosaltres Mateixos, per a bé.

 1. Creus que CóSimó era un il·lustrat?

Sí, representa els Valors propis d’aquest corrent. CóSimó és capaç trencar amb el tradicionalisme, Posa davant la igualtat i la raó, escull l’estudi i el coneixement per aprendre Sobre el món que l’envolta i enriquir-se a si mateix.

Això sí, vivint com Un més, enamorant-se, coneixent gent i ajudant els seus veïns.

 1. Creus que el protagonista era lliure realment?

Jo penso, que sí. Mai més és sotmet, a les Normes de la societat ni la dels seus pares, viu la vida que ell ha escollit, Toma les seves pròpies decisions, actua de la manera que ell vol, sense Perjudicar a ningú.

És felíç i se sent realitzat, com a persona, Amb tot el que ha viscut, i en la seva mort, no es penedeix d’haver pujat als Arbres. Per mi això és llibertat.Entradas relacionadas: