Serveis financers: bancs especialitzats en serveis financers

Enviado por Chuletator online y clasificado en Economía

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,25 KB

La banca actual dedica part de l'activitat a realitzar serveis financers, motivats per la innovació tecnològica i informàtica, ja que a través de les innovacions ha quedat enrere anar al banc quan tens l'opció de fer operacions online. Per això es converteixen els bancs en companyies especialitzades en serveis financers. Alguns dels serveis tenen cost amb comissió i altres gratuïts.

Les entitats bancàries realitzen tres tipus d'operacions: de servei a la clientela, d'inversió i de captació de recursos.

Domiciliacions:

Són acords entre clients i entitats financeres, que consisteixen en què el titular d'una compte indica que en ella s'efectuin els pagaments i cobraments que ha de realitzar. Aquestes domiciliacions poden ser tant de cobrament (abonament) com de pagament (càrrec).

Gestió de cobrament:

Cobraments que representen l'existència d'una deuda originada per la venda de béns, execució de treballs, serveis prestats i altres operacions semblants.

Gestió d'efecte:

El tenidor del paper porta els efectes de l'entitat financera perquè aquesta s'encarregui del cobrament quan arribi el venciment. L'entitat financera no anticipa el diner, però sí ens carregarà unes comissions per els tràmits de gestió de cobrament.

Transferència:

Ordre que dóna el titular d'una compte, en la seva entitat bancària, perquè li abonin una quantitat de diners extreta d'aquesta compte a un altre diferent.

  • Quan l'ordenant i el beneficiari són la mateixa persona el moviment de fons s'anomena traspàs.
  • Si la compte ordenant i la destinatària estan obertes en la mateixa entitat, en aquest cas no cal donar l'entitat el número de compte del beneficiari.
  • La compte destinatària dels fons pertany a una altra entitat diferent a l'ordenant, en aquest cas l'ordenant haurà de proporcionar els 24 dígits de la compte del beneficiari.

Regulació dels serveis de pagament:

A través de la llei de serveis de pagament, de l'any 2009, que té com a objectiu facilitar dins de la UE la transferència, els pagaments amb targeta, l'execució dels deutes domiciliats, els ingressos i retirades d'efectiu en compte, l'enviament de diners, l'execució d'operacions de pagament per internet o altres dispositius telemàtics i l'emissió i adquisició d'instruments de pagament en l'àmbit de la UE perquè s'efectuin amb facilitat i seguretat els pagaments nacionals dels estats membres.

Canvi de divises:

La divisa és la moneda d'un país o d'una zona econòmica. I el canvi de moneda estrangera és quan un determinat actiu passa d'estar expressat en una determinada divisa a una altra diferent. Per al canvi de moneda s'entén la compra-venda de bitllets estrangers, per exemple un abonament en euros d'una transferència rebuda en dirhams.

Caixes de seguretat:

Servei que l'entitat li concedeix al client per a l'ús d'un compartiment o caixa forta, a canvi del cobrament d'un lloguer, amb la finalitat de proporcionar una major seguretat en els objectes dipositats que en el propi domicili.

Bústies permanents:

Permeten al client realitzar dipòsits de diners o de documents fora de l'horari d'obertura del banc, en una caixa forta situada en la oficina bancària amb accés des de l'exterior, en la qual s'hi disposarà una bossa o un sobre habilitat a tal efecte.

Banca electrònica:

Servei bancari que permet al client connectar-se al banc i realitzar qualsevol operació a través de via telefònica, internet, caixers automàtics, etc., sense la necessitat d'anar a una sucursal bancària.

Targeta de dèbit:

Ens permet comprar i retirar efectiu dels caixers automàtics, estan associades a una compte corrent o llibreta d'estalvi. Les operacions realitzades amb la targeta generen un càrrec directe en la compte per l'import de la operació. Estan en funció del saldo de la compte.

Targeta de crèdit:

Es té un límit de crèdit del qual es pot disposar amb independència del saldo que es té a la compte bancària. Es poden trobar comissions d'emissió i renovació, comissió per retirada d'efectiu i comissió per descobert. Es poden optar diferents opcions de pagament: pagament a final de mes i pagament aplaçat.

Entradas relacionadas: