Selectivitat

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,53 KB

 

1.1-Una dona de bona familia que el seu marit es embaixador dels EUA, que ha viatjat per molts llocs del mon, pero finalment viu a Virginia que es d'on prove la seva familia.Es molt conversadora i esplica anecdotes divertides i te un bon sentit de l'humor.

1.2-Les dos anecdotes son comiques ja que tenen comportaments paradoxals i frivols.

1.3-a)Hi han dos que si perque son paraules textuals i altres dos que tenen altre significat.b)Si, un va a l'ambaixador Foxá ,altres dos a la senyora Grant i l'altre a l'autor.

1.4-banda-part,mansió-casa,avalots-manifestacions,entrevista-reunió.

3.1-a) subordinada adverbial concessiva b) subordinada adverbial temporal c) subordinada adjectiva de relatiu explicativa d) subordinada adverbial infinitiva final e) subordinada adverbial consecutiva f) subordinada adverbial causal

3.2-Subjectes: l’ambaixador Grant i la seva esposa les autoritats CD: un ball d’ambaixada CI: els CRV: a Santo Domingo CCs: El dia que l’ambaixador Grant i la seva esposa van arribar a Santo Domingo que

3.3-món, Déu, més, és, bé, què, sóc.

3.4-La resposta correcta és la d.

3.5-adonar: “d”: [d], o bé: aproximant dental sonor mansió: “s”: [s], o bé: fricatiu alveolar sord enginyós: “ny”: [¯], o bé: nasal palatal (sonor) batejar: “j”: [Z], o bé: fricatiu palatal sonor es diuen: “s”: [z], o bé: fricatiu alveolar sonor.2-Mercè Rodoreda és una de les escriptores més importants en llengua catalana, que ens a donat obres tant importants i conegudes com La plaça del diamant, Aloma i Mirall trencat, entre d’altres.La seva escriptura és molt particular i té unes característiques que podem trobar a gairebé totes les seves obres. Una d’aquestes característiques és la presència de la dona en les seves obres. Podríem dir que la majoria de les protagonistes de les novel·les són dones, com en el cas de les obres esmentades avanç, encara que aquestes dones no sempre són del mateix àmbit social, ja que tan poden ser de la noblesa com en el cas de mirall trencat o una simple noia de poble com en el cas d’Aloma. En les seves obres també hi ha una gran presència de la descripció, sobretot dels diferents paisatges i sentiments dels personatges. Es podria dir que dóna molta més importància a tot allò que senten les persones i a on passen els esdeveniments que a els esdeveniments en si, que són descrits més breument. També hi apareix un simbolisme com pot ser el mirall o el jardí en el cas de mirall trencat i fa un gran ús del monòleg interior.En conclusió, podríem dir que les histories de les diferents dones i la manera descriptiva en que les relata, han fet que se la consideri una de les escriptores més importants de la literatura catalana.

Entradas relacionadas: