Sacrifici D'Ifigenia

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,45 KB

 
Sacrifici d'Ifigè nia
Titol: Sacrifici d'Ifigènia , Autor: ?, Cronologia: segle 1, Estil: romà imperial, Tecnica: Mosaic, Suport: 55x60, Localitzacio original: empurires, actualment a barcelona. Tema: Agamenon esta apunt de sacraficar la seva filla Ifigènia ala deesa ârtemis. EL rei intentava recuperar el favor de la deesa xk els vaixells poguesiin partir.
Elements Basics: Es un mosaic fet amb la tecnica ke konsisitia a contruir lescena representada amb tessel·les, es a dir, amb fragments petits de pedra, vidre o ceramica tallats en forma de clau. En akest mosaic shi observan dos tres fonamentals: el color presenta un canvi de colors molts bruscos i la llum es distribueix uniformament. Composició: Darrere l'altar del sacrifici, s'hi situen, d'esde l'eskerre a dreta. En 1er lloc el rei Agamenon es posa la ma al cap al rostre en un gest de dolor, i al seu costat la seva filla. AQl mig es troba Ulisses rei d'Itacam vesteix una toga i porta una citna lligada al front. Menelau tge un ceptre a lama i expressa dolor. L'obra te uns greus problmes de prespectiva. El sacrfici d'ifigenia es finalitza amb un criat ke soste una safata ke observen l'interior d'una tenda de campña. Al costat un colmna amb 2 escultures al damunt. La 1 apol·lo i laltre Artemis. Estil: Els mosaics servein per decorar superficies arkitectonikes i solien tenir grans dimensions , eren mostra de luxe. A la ciutat romana d'Empuries s'hi pot veure mosaics a la ubicacio origninaria. L'us de tan poca prespectiva fa pensar ke es del segle 1.
Contingut i significacio: Tema grec.recull la istoria d'euripides. Agamenon fa sacrificar a la seva filla, xo en el mosaic, a l'ultima moment es substituida x un cervol. la historia diu ke kuan els vaixells anavan cap a troia, sorgir un gran vent, Agamennon va al seu endeví i li diu ke a mort un cervol de la deesa artemis i ke per seguir endavan aura de matar el ke mes estima(la seva filla) aixi ke l'envia a Mecenas amb el context de ke es casaria amb akiles,. AL final mor, no com al mosaic. Funció: El sacrific te una funcio doble: decorativa i il·lustrativa. D'una banda, mostra la rikesa del seu propietari, i de l'altre el tema del mosaic havia de recordar al observador el mite.


Nom: Mesklita de cordova. Arkitecte: ?. Cronologia: segle 8 i ampliacions durant el 9 i 10. Localització: Cordova. Esitl: art islamic. Materials: pedra, maons i guix. Sistema constructiu: arkitrvat i voltat. Dimensions. 180x125.
Elments de suport i suportats: La sala d'oració esta conformada x un bios de 514 columnes. Per el 1er edifici s'usa el fust de granit, marbre per les columneske provenien dedificis romans. Per compensar la llargada sidea un sistema a base de dues aracades superposades. Ke permete ke els sostres fossin molt alts i aconsegui lleugeresa, akest plantejament, va ser una improvisacio afortunada.Sobre cada columna s'aixeca una pilastra ke soste a tots dos cantons amb arcs.La gran profunditat de la meskita no permetia ke la llum del pati arribes al fons, per aixo es va posar cossos de llum. la part interna te mosaics te decoracions vegetals. Espai exterior i interior: La meskita forma un ractangle de 180 x 125 i esta envoltat per torres kuuadrades on hi han 19 portes. La part externa du molt de la bellesa interior. Actualment sentra per la Puerta del Perdón, al n ord ke dona al pati dels tarongers. En akest pati hi ha 4 fonts rituals. Al fons del pati s'obren 19 arcs per 19 naus dela sala d'oracio, ke assenayalan la direccio a la meca, on resen el musulmans. Davant del mirhab hi ha la maqsura ke era per les autoritats amb una cupula impresionant. Funció: La meskita de cordova es una replica de la de Damasc, recorda a las grans meskites del nord d'afrika, amb una barrega d'art roma i visigot. Alguna decoracio va ser inventada com els arabescos. El guix es el material per la decoracio, ke serveix per tots el minarets de l'Islam occidental.Contingut i significacio: L'esplendorde cordova va comensar al seglre 8, kuan els arabs la van conquerir, i van contruir 300 meskites. Basilica de San vicente compartida per Musulmans i cristians.
Funció: Finalitat religiosa, les ampliacions eran per el creixement de la poblacio, hi ha una sala cristiana al mig de la meeskita.

Entradas relacionadas: