Resum i anàlisi de Mirall Trencat

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,01 KB

MIRALL TRENCAT RESUM I PREGUNTES IMPORTANTS:

2.1.- Expliqueu com està estructurada aquesta obra. Expliqueu que passa a cadascuna de les parts:

La novel·la està estructurada en tres parts:

La primera part té divuit capítols; en aquesta primera part es forma la família protagonista, Salvador Valldaura i Teresa Goday es casen, tenen una filla que rebrà el nom de Sofia, i compren una torre per viure. És en aquesta torre on transcorrerà gairebé tota la història. Sofia es casa amb l'Eladi i tindrà dos fills (Ramon, Jaume) i una filla (Maria) adoptada d'una amant del seu marit. En la segona part mor en Jaume, fill petit de Sofia i l'Eladi, La Teresa es queda paralítica de les cames, la Maria decideix suïcidar-se, i el seu pare Eladi mor (marit de Sofia). La tercera part mor la Teresa, i la Sofia es veu obligada a traslladar-se a l'estranger (París) i la vella Torre de la família és enderrocada per construir un bloc de pisos. És per aquest esdeveniment, que els 3 personatges de la novel·la que queden vius es retroben per casualitat (Armada, Ramon, Sofia).

2.3.- Què vol dir el títol de l'obra Mirall trencat? Busca'n exemples.

El títol de l'obra engloba com al llarg de la novel·la els personatges pateixen una sèrie de situacions i circumstàncies que de mica en mica aniran component aquest mirall. Amb el trencament d'aquest mirall sorgeix un signe de destrucció relacionat amb el nucli familiar. El mirall és trencat per l'Armada, el personatge clau de la novel·la. Ella és l'única minyona que perdurarà a la casa i també és qui coneix tots els secrets de la família. En trencar-se el mirall és quan els petits secrets de la família sembla que queden enllaçats i resolts per la mateixa minyona.

Un mirall trencat també és símbol de mala sort, a partir del moment en què es trenca el mirall, les coses empitjoren per moments i es donarà l'inici del desenllaç final.

En conclusió, aquest mirall trencat era el reflexe de la vida de les 3 generacions que van viure en aquella torre i com aquestes queden trencades pel pas del temps, i recollides per aquella minyona que és l'única que recorda tots els secrets d'aquesta família.

  1. A partir de quin any es pot publicar en la llengua catalana sense cap mena de cesura? 1975

  1. On marxarà la Sofia, en esclatar la guerra? Marxa a París

  1. Qui era la mare biloògica de la Maria? La Pilar segura (Lady Godiva)

  1. Per què es va haver d’ajornar el casament de la Sofia? Es va haver d’ajornar 2 anys a causa de la mort del seu pare, en Salvador Valldaure

    1. Què regala l’Eladi a l’Armanda? Unes arracades.

    Quina relació té la taca del peu de la Sofia amb l’Eladi? És un símbol que fa recordar aquella escena de la seva nit de noses on la Sofía obliga a l’Eladi a fer-li un petó al peu.

Entradas relacionadas: