Reopeptic
Enviado por Chuletator online y clasificado en Química
Escrito el en catalán con un tamaño de 3,23 KB
Concentració
Aplicació (% p/p) Funcionalitat
Vinagretes 0.1-0.5 Estabilitzants d’emulsions;agent
suspensor;dispersant
Mescles seques 0.005-0.2 Afavoreix la dispersió en aigua calenta o
freda
Begudes (fruita i llet en pols
sense greix) 0.05-0.2 Espesant; estabilitat tèrmica i viscositat
uniforme
Productes làctics 0.05-0.2 Estabilitzant
Productes fornejats 0.1-0.4 Estabilitzant; facilita l’augment de volum
Aliments congelats 0.05-0.2 Millora l’estabilitat del procés de
congelació-descongelació
Productes farmacèutics
(cremes i suspensions) 0.1-1
Estabilitzant d’emulsions; uniformitat de les
formulacions
Cosmètics (pastes de dents,
xampús, locions) 0.2-1 Espessant i estabilitzant
Agricultura (aditius en
aliments animals i
formulacions de pesticides)
0.03-0.4
Estabilitzant de suspensions; increments de
l’estabilitat, reducció de la fluïdesa;
increment de l’adherència de pesticides i la
permanència
Impressió tèxtil i tincions 0.2-0.5 Control de propietats reològiques i
prevenció de la migració del colorant
Esmalts ceràmics 0.3-0.5 Prevenció de la migració durant la molta
Explosius 0.3-1.0 Espesseix formulacions i millora l’estabilitat
tèrmica (en combinació amb la goma guar)
Producció de petroli 0.1-0.4 Lubricant o reductor de la fricció
Recuperació millorada d’oli 0.05-0.2 Redueix la mobilitat de l’aigua augmentant
la viscositat i disminuint la permabilitat
Factors que afecten les propietats de les dissolucions
Factor Efecte sobre la viscositat Observacions
Pes molecular/grau de
polimerització
Directament proporcional
Concentració Directament proporcional
Temperatura Inversament proporcional Un augment de la T provoca
una disminució de la
viscositat. Estable front la
esterilització
pH Estable en un ampli rang de
pH (pH=1-13)
Carga iònica Estable amb una lleugera
disminució de la viscositat
Treball mecànic Comportament de tipus
prseudoplàstic i reopèptic
Augment viscositat amb el
temps, mantenint estable la
força de cisallament
Presència d’alcohol Augmenta la viscositat en
[]<50%
Precipita a >50%
Enzims Estable front la major part
d’atacs enzimàtics
Estabilitzants d’emulsions,
uniformitat de les
formulacions