Reopeptic

Enviado por Chuletator online y clasificado en Química

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,23 KB

Concentració

Aplicació (% p/p) Funcionalitat
Vinagretes 0.1-0.5 Estabilitzants d’emulsions;agent

suspensor;dispersant

Mescles seques 0.005-0.2 Afavoreix la dispersió en aigua calenta o

freda

Begudes (fruita i llet en pols
sense greix) 0.05-0.2 Espesant; estabilitat tèrmica i viscositat

uniforme
Productes làctics 0.05-0.2 Estabilitzant
Productes fornejats 0.1-0.4 Estabilitzant; facilita l’augment de volum
Aliments congelats 0.05-0.2 Millora l’estabilitat del procés de
congelació-descongelació

Productes farmacèutics
(cremes i suspensions) 0.1-1

Estabilitzant d’emulsions; uniformitat de les
formulacions

Cosmètics (pastes de dents,
xampús, locions) 0.2-1 Espessant i estabilitzant
Agricultura (aditius en
aliments animals i
formulacions de pesticides)

0.03-0.4

Estabilitzant de suspensions; increments de
l’estabilitat, reducció de la fluïdesa;
increment de l’adherència de pesticides i la
permanència

Impressió tèxtil i tincions 0.2-0.5 Control de propietats reològiques i
prevenció de la migració del colorant
Esmalts ceràmics 0.3-0.5 Prevenció de la migració durant la molta
Explosius 0.3-1.0 Espesseix formulacions i millora l’estabilitat
tèrmica (en combinació amb la goma guar)
Producció de petroli 0.1-0.4 Lubricant o reductor de la fricció
Recuperació millorada d’oli 0.05-0.2 Redueix la mobilitat de l’aigua augmentant
la viscositat i disminuint la permabilitat

Factors que afecten les propietats de les dissolucions
Factor Efecte sobre la viscositat Observacions
Pes molecular/grau de
polimerització

Directament proporcional
Concentració Directament proporcional
Temperatura Inversament proporcional Un augment de la T provoca
una disminució de la
viscositat. Estable front la
esterilització

pH Estable en un ampli rang de

pH (pH=1-13)

Carga iònica Estable amb una lleugera
disminució de la viscositat
Treball mecànic Comportament de tipus
prseudoplàstic i reopèptic

Augment viscositat amb el
temps, mantenint estable la
força de cisallament

Presència d’alcohol Augmenta la viscositat en

[]<50%

Precipita a >50%

Enzims Estable front la major part

d’atacs enzimàtics

Estabilitzants d’emulsions,
uniformitat de les
formulacions

Entradas relacionadas: