Quienes van ser les principals mesures del consell del poble ja amb Lenin al poder?

Enviado por Chuletator online y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,3 KB

8. La tercera internacional: L’instrument per promoure la revolució mundial va ser la Tercera Internacional o Komintern (creada al març del
1919 i encapçalada pel Partit Comunista Rus).
Es dirigia a tots elspartits socialistes d’Europa que no haguessin abandonat els objectius revolucionaris. El 1920 els comunistes russos van aprovar les 21 condicions que havien de complir els partits per pertànyer al Komintern.


NEP: Primer Gran Guerra, després Guerra Civil. Lenin creu que cal recuperar l’economia del país i impulsa la NEP (Nova Política Econòmica). La instauració del comunisme va ser massa ràpida. NEP (1921-1927): Pas enrere, cert compromís amb el capitalisme, fase transitòria per estimular la producció. Estat manté el control econòmic i les indústries bàsiquesCamperols: Poden vendre terres i excedents i els impostos seràn en metàl·lic. NEP:  Millora importantíssima de l’economia a tots els nivells. La producció agrícola i industrial es multipliquen i tornen als nivells d’abans de la guerra. Es desenvolupa una nova classe mitjana(kulaks). També alguns problemes: Augment dels preus i augment de les diferències socials.

URSS: La victòria en la Guerra Civil va propiciar la creació de l’URSS. El 1922, Congrés dels Soviets:
Creació de la Uníó de Repúbliques Socialistes Soviètiques. L’URSS serà un règim de partit únic: PCUS. El 1924, Constitució: Estructura federal: 15 repúbliques federades. Estructura de poder dominada pel Partit Comunista. Soviet Suprem, delegats dels soviets de les repúbliques ,Poder legislatiu. Presídium: president de l’URSS,Poder executiu. Consell de comissaris del poble. Cort suprema de justícia,Poder judicial. El control sobre l’Estat pel Partit Comunista van fer de l’URSS un estat totalitari.

Lenin emmalaltí el 1922, morint el 1924.  Es designà una troika (triunvirat). En realitat conflicte successori entre Trotski i Stalin. Finalment, s’imposà Stalin. Secretari General del partit (1922). Membre de la Troika. Acumulà tot el poder i instaurà una brutal dictadura. L’Stalinisme és un règim dictatorial, basat en el poder absolut d’Stalin. Entre el 1937 i el 1938 l’URSS va viure la “Gran Purga” (més de 700000 víctimes)Stalin parlava de tres grans batalles per tal de consolidar el socialisme: Terror, Col·lectivitzacions i Guerra Civil.  

Entradas relacionadas: