El Príncep de la boira resum per capítols

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 7,08 KB

¡Esc1. TEMA DEL LLIBRE

El tema d'aquest llibre El príncep de la Boira és d'intriga, misteri i aventura.

Intriga i misteri:
 Durant el llibre l' intriga es fa cada vegada més gran, és a dir, com més llegeixes amb més interés vols saber el que passarà.

Fantasia:


 Les aventures que passen en Roland i els seus dos nous amics en presència d'el Príncep de la Boira són fantasies d'aquest llibre.

2. ARGUMENT

A l'any 1943 la família Carver es traslladava de casa vora l'Atlàntic. Era el cumpleanys d'en Max i el seu pare li va regalar un rellotge. A l'estació l'Irina trobà un gat i se'l van quedar. A la nova llar en Max va veure un jardí d'estàtues molt curioses amb un pallasso i cinc estàtues més.

En Max va fer un nou amic, en Roland, que li ensenyà el poble i van quedar per anar a capbussar-se l'endemà. Max li preguntà a la seva germana si volia anar amb ella a capbussar-se i ella acceptà. Al de matí van anar tots tres i es van capbussar en Max i en Roland. Max al Orpheus va veure aquella estrella de sis puntes que havia vist tantes vegades i van pujar a la superfície.

L'Irina va tindre una caiguda rodolant des de les escales i va estar amb coma, l'Andrea i en Maximiliam van deixar als fills a casa i van marxar cap a l'hospital.

Al dia següent tots van anar a veure a l'avi d'en Roland, Víctor Kray, l'únic supervivent del enfosament de l'Orpheus. En Víctor Kray els va contar que quan ell era petit un home anomenat Caín o Príncep de la Boira li va complir un desig al seu amic però alhora de el seu amic tornar-li el favor no ho va fer i va morir per culpa d'en Caín. Encara que en Víctor Kray creia que s'havia oblidat per sempre més d'en Doctor Caín no va ser així, va tornar a veureu quan ell anava a l'universitat amb un amic seu, que acabaren enamorats de la Eva Gray, el seu amic va demanar-li que acabessin junts i quan va ser l'hora de tonar-li el favor va renunciar, encara que el seu fill es va ofegar.

Això no va ser tota la veritat, ells no ho sabien però en Max va tornar a veure a en Víctor i l'avi li va dir que s'oblidés de tot el que li havia contat.

Més endavant el Víctor buscava a en Roland molt nerviós, li preguntà a el Max però si no li deia el Víctor la veritat, ell no li diria on és en Roland.

Li va dir tota la veritat, que en Jacob Fleischmann no va ofegar-se, sinó que el seu pare, l'amic d'en Víctor va donar la vida per ell. Així l'Eva Gray va decidir que se'n fes càrrec el Víctor i el va donar el nom Roland.

Havia una gran tempesta, devien aturar que en Doctor Caín es sortís amb la seva, per això, van anar corrent a buscar a en Roland. El Caín havia agafat a l'Alícia, i el Roland va sortir corrent cap a l'Orpheus per salvar-la. Al final en Roland va morir ofegat, però no sense donar-li amb un petó l'aire que havia reservat per l'Alícia.

No es va saber mai més res d'en Roland. Els dos germans mai oblidarien aquell estiu, i en Max tampoc oblidaria que tenia les claus del far que li va donar en Víctor Kray.

3. DESCRIPCIÓ DELS PROTAGONISTES

Personatges principals:

Max


És un noi de tretze anys, valent, inteligent i molt curiós. És

amable, simpàtic i no es dóna per vençut.

Príncep de la Boira


És en doctor Caín, és un home més o menys jove que té la

veu greu i pausada. És capaç de matar per conseguir el que

vol.

Roland


És un xicot alt i prim, d'uns setze o disset anys. Té un

rostre bronzejat pel sol, els ulls verds i el cabell llarg. És

un nen molt llest i valent.

Personatges secundaris:

Alícia


És una noia de quinze anys, que es fica en embolics sovint.

Víctor


 

Kray


És l'avi d'en Roland. Estatura mitjana, cara pàl·lida i una

generosa mata de cabell argentat que coronava un rostre

que no reflectia la seva veritable edat. Té els ulls verds

penetrants.

Maximiliam


 

Carver


És el pare d'en Max. Té uns trenta anys i té idees molt

estranyes.

Irina


És la germana petita d'en Max i l'Alícia. Té vuit anys i és

molt caparruda.

4. OPINIÓ JUSTIFICADA

Què t'ha agradat?

El que més m'ha agradat del llibre ha sigut com expliquen els fets que passen a la història i com expliquen els llocs on passa tot, per exemple, el jardí d'estàtues. M'ha agradat perquè ho expliquen tot detalladament, encara que hi hagi molt de text.

Què no t'ha agradat?
 
Com ho faries tu?

El que no m'ha agradat, és que en alguns paràgrafs canviaven molt sovint de tema. No m'agrada perquè al final acabes amb un embolic terrible. Jo el que faria es parlar primer d'un tema i després d'un altre.

El que no m'ha agradat tampoc és que al final del llibre el Roland tingui que morir. Jo ho canviaria fent com si hagués alguna mena de promesa que seria que quan es trenquessin totes les estàtues del jardí el Príncep de la Boira quedés mort per sempre més. Així l'avi sabria aquesta promesa, les trencaria i tothom acabaria felíç.ribe tu texto aquí!

Entradas relacionadas: