Pell freda resum dels capítols

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,68 KB

La Pell freda – Albert Sánchez Piñol


Un Altre títol de la obra podria ser el FAR


Argument

Un Antic lluitador de la independència d'Irlanda, desmotivat pels Esdeveniments del món occidental, decideix esborrar la seva Personalitat i fugir de la societat on viu. Accepta una oferta de Treball d'oficial atmosfèric per un any en una illa perduda al mig De l'oceà Atlàntic, on no hi ha més que un far i està lluny de Qualsevol ruta marítima.

En Aquesta illa només hi ha un habitant, l'oficial de senyals Batís Caffó, que no fa cas ni ajuda l'irlandès, l'ignora tot i la Informació que té de l'illa. Així que el protagonista ha de passar Sol unes nits assetjat per l'atac d'uns éssers monstruosos en la Seva cabana de fusta, que anomena granotots, o, posteriorment, els "citauca".

Gràcies A la seva astúcia aconsegueix quedar-se al far amb Caffó i així Poden resistir als atacs dels granotots. Descobreix com aquest té un D'aquells éssers, la femella Aneris, que no només té domesticat, Sinó que també li serveix d'amant. Tot i que l'irlandès primer Pensa que els granotots són dolents i volen matar sense motiu, Després de conèixer Aneris la desitja i els veu amb sentiments. Però Caffó no s'ho vol creure.

Breu Resum

El Protagonista d'aquesta novel·la Es diu Kollage i és irlandès. Arriba a una illa que aparentment no Hi ha ningú, Per treballar un any. Però el primer dia descobreix Que no esta sol, que hi ha un home que viu en el far i decideix Instal·lar-se en la cabanya De l'amic meteoròleg. Encara que l'endemà, després De haver passat una nit on unes criatures del fons del mar, els Cicauques ¡, li atacaven, va pensar que si volia sobreviure havia D'anar a viure al far, amb aquell home tan estrany, el Batis Caffo.

Les Negociacions entre els dos homes fracassen, creant un ambient D'hostilitat que explota quan l'oficial atmosfèrica segresta, Maltracta i pren com a hostatge a un amfibi femella que Caffo té com A mascota. Despés d'un tiroteig, els dos homes arriben a un acord: a Canvi d'alliberar la mascota i donar la meitat del Seu dipòsit de municions, l'irlandés Podrà habita al far.

Els Dos homes emprenen una lluita per la supervivència des del far. Convatent nit rere nit contra els amfibis “granotots” anomenats Per Batís. El protagonista descobreix que l'habitant del far mantén Relacions amb la seva mascota, la Aneris i s'hi enamora d'ella.

En Kollage i l'Aneris feien l'amor a les esquenes d'en Battís, el qual Quan se'n Entera s'enfada i provoca una gran discussió amb Kollage, acabant amb En Battís devorat pels cicauques per haver caigut per un Penya-segat. Més tard un vaixell porta a un nou meteoròleg, i la Historia torna a començar.

Conclusió

Des Del meu punt de vista és un dels llibres que més reflexions Pot tenir Ja que ens deixa un sabor amarg que tenim quan matem animals, seria Diferent si aquest tinguessin Sentiments? Tenim masses límits A la societat. Tampoc s'han de tenir relacions amb els animals, però Si protegir-los com déu mana. La Pell freda es una novel·la que Enganxa una vegada són presentats tots els personatges.

Per Acabar tots els enemics no són bèsties, sinó que tenen sentiments.


Protagonista

El Narrador és home total, sensible, intel·ligent. Lluita contra els Citauca però intenta parlar amb ells. En fer-ho descobreix que són Unes criatures sensibles amb sentiments, que tenen la capacitat de Riure, de jugar, etc. Manté relació amb la Aneris, de la qual S'enamora tot i que al final al tornar-se com en Batís

Batís Caffó

És Molt rude a causa de la mort d'un amic seu que li va salvar al vida.. Coneix tots els secrets de l'illa i no explica absolutament res al Protagonista. L'hi ofereix ajuda i observa que ells dos podrien Aguantar molt de temps els atacs constants dels citauca. No vol Acceptar que els citauca són criatures sensibles, que tenen la Capacitat de comunicar-se, cosa que li provocarà la seva mort.


Aneris

És La mascota del far. Fa honor a les característiques de sirena Consignades en el seu nom: atreu amb el seu cant nocturn als citauca Assassins A partir d'això comença una guerra interminable entre els Humans i citauca. Amb la seva bellesa captivadora al protagonista és Portat el plaer absolut gracies a ella en el moment que fan l'amor.

Kollage

Es Un home intel·ligent que mesura que la novel·la avança es va Transformant. És a punt de morir en moltes ocasions, però les seves Ganes de viure ho impedeixen. Traiciona a Batís temin Relacions amb Aneris. Quant Batis mor ell es transforma i cau en l'alcohol I en la falta De son constant.

Aportació Personal d'aquest llibre

M'encanta La frase que diu “mai no som infinitament lluny d'aquells qui Odiem”

Aquesta Novel·la Ens fa reflexionar Sobre les adversitats que se't presenten al llarg de la vida i de sortir-te'n Sempre, seguir endavant Tot i els mil i un accidents que puguis tenir.

Entradas relacionadas: