Les organitzacions supranacionals

Enviado por Chuletator online y clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,36 KB

 

1- Territori, població i poder -----------2- Estats no democràtics

La Monarquia absoluta:


es aquella En què el rei concentra tot el poder (dicta llei, governa i jutja) O elegeix directament les persones que han d'exercir aquestes Funcions en nom d'ell.

La Dictadura:


es un regim en la Qual una persona, amb el suport d'un partit políti, d'un grup ètnic O de l'exercit, governa amb un poder absolut.

3- Divisió de poders

-
poder Legislatiu (parlament)-fa es lleis, -exerceix el control sobre el Poder executiu,

-aprova Els pressupostos generals, -elegeix el president del govern.-
poder Executiu (govern)-reglamentari executa les lleis, -estableix les Propietats els objectius del govern.-
poder Judicial (tribunals)-independència judicial, -castiga les Infraccions de les lleis, -arbitrar en els conflictes entre les Parts. 4- Organitzacions supranacionals.
Àmbit mundial

-ONU:

l'organització de les Nacions Unides, es la mes Gran i la mes important de les organitzacions supranacionals, es D'àmbit mundial. S'encarrega De: -mantenir la Pau i la seguretat internacionals, -fomentar entre Nacions relacions d'amistat, bastan-se en el respecte, igualtat de Drets i lliure determinació dels pobles, -cooperar en la solució Dels problemes internacionals de tipus econòmic, cultural, social i Humanitari, -desenvolupar i estimular el respecte dels drets humans

-OMC:

l'organització Mundial de Comerç es una Organització d'ambit mundial pr que es molt important, realitzen Una important tasca de desenvolupament econòmic i de promoció de la Salut, educació i la Pau. 
Àmbit Continental
-

UE:

Uníó Europea, es una organització de àmbit continental i Es una de les organitzacions que realitzen una important tasca de Desenvolupament econòmic i de promoció de la salut, educació i la Pau. -lliga Àrab:
es Una organització de àmbit continental i es una de les Organitzacions que realitzen una important tasca de desenvolupament Econòmic i de promoció de la salut, educació i la Pau.5- Esquema (ONU). Nacions Unides: -
consell de societat(5 països permanents, 10 Països temporals), --------preveure, establir, mantenir, consolidarLAPau.
-assemblea general (tots els països) ______l__ examina qüestions i Formular recomanacions: desenvolupament econòmic, desenvolupament Social, desenvolupament sostenible.

-
consell Econòmic i social (54membreselegits) _________l -
cort internacional de justícia (15 Magistrats elegits)-------solucionar controvèrsies entre països.

-secretaria general

--------- administrar i coordina 6-

-estat No democràtic:

No Hi ha igualtat política si no hi ha igualtat econòmica i social. L'Estat ha d'intervenir per crear riquesa i, sobretot, per Distribuir-la equitativament.

-estat Democràtic

:Es Caracteritza per dos elements: la igualtat de drets (legals, jurídics I polítics) de tots els ciutadans, i la igualtat del vot.

Entradas relacionadas: