El número d’unitats d’un producte que les empreses estan disposades a fabricar i vendre a un preu determinat

Enviado por Chuletator online y clasificado en Economía

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,11 KB

 

L’oferta és la quantitat d’un bé que les empreses estan disposades a produir a un preu determinat.

La corba de l’oferta d’un bé és la representació gràfica de la funció de l’oferta, la qual mostra les diferents quantitats d’aquest bé que les empreses estan disposades a produir a cada preu.

L’equilibri de mercat és aquell punt en què coincideixen els plans dels consumidors i els de les empreses, de manera que l’intercanvi satisfà tots dos.

La demanda és la quantitat d’un bé que estan disposats a adquirir els consumidors a un cert preu, tenint present els preus dels béns relacionats, la renda (diners) disponible i els gustos o les preferències.

La corba de la demanda d’un bé és la representació gràfica de la funció de la demanda, la qual mostra les diferents quantitats d’aquest bé que els compradors estan disposats a adquirir a cada preu.

Mercat:
el conjunt d’activitats de compravenda d’un determinat producte dutes a terme per oferents (venedors) i demandants (compradors). Elements: Un producte objecte d’intercanvi, un venedor que fabrica un producte, un comprador que satisfà les seves necessitats amb l’adquisició del producte.

Entradas relacionadas: