Noel et busca

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,91 KB

TEMA PRINCIPAL I SUBTEMES

Descriu-los en poques paraules. 

L’Enric es desperta A un hospital, no recorda res i no sap en qui confiar. Llavors l’única alternativa És descobrir el seu passat a través de records inconnexos i amb els somnis que li vÉnen al cap.


ARGUMENT


Plantejament

L’Enric es desperta en un hospital i no recorda res. L’Unai, el seu company de pis, li diu que va tindre un accident de cotxe QUE ANAVA ple de droga amb 3 nois més: 2 jÓvens de 20 anys i un nen de 8. També LI va dir que el va conèixer per una pàgina d’Internet que buscava un lloc per a viure i l’Enric S'HI va oferir. L’Unai LI va dir quE era un noi poc sociable, quE es passava la seva vida AL treball i solament anava a casa per dinar i dormir. També li va dir que uns senyors  policies, van anar a casa I li van deixar un missatge:”Noel et busca”, ningú no saben quÈ pot ser però saben quE tornarAn. L’Enric té les cames lesionades i no pot sortir de l’hospital. La policia el vigila per interrogar-lo, encara que estigui amb amnèsia. Fa 3 dies que l’Enric es troba a l’hospital, però ara amb les cames millor. A partir d’ara la policia començaria a interrogar-lo, però ell no sabria res. Van descobrir quE es va fer 3 ciruRgies estÈtiques a la cara i quE va voler SUÏcidar-se, tallant-se les venes. Els policies van inspeccionar cada racó del pis quE l’Unai va compartir AMB ELL, però no van trobar res.


Nus

Fa uns mesos que l’Enric es troba A l’hospital, i ara ja pot sortir. L’Unai el va a buscar i el porta al seu pis on va passar amb ells dos mesos abans de l’accident. Van estar rient i l’Unai va invitar  la seva amiga  quE hi passés una estona. Després d’aquell dia l’Enric va començar a tenir uns somnis estranys. Al dia següent, l’Unai LI va dir que el va escoltar cridant:”Julio”, un munt de cops i ben fort. EN dir-li Julio a l 'Enric, ell es va posar a tremolar i a suar. Va començar a anar a un psiquiatre amb el doctor Moreno, i li va dir que aquell nom era una persona que ell temia. També va somiar amb una mare que maltractava i era maltractaDa. Un dia van anar a conèixer l' amiga de la MercÈ què compartia pis amb ella, la Laura i a l 'Enric li va parèixer atractiva i li va semblar un bon senyal. Dies després l’Unai li va dir a l’Enric que els havien pillat els nois que deien “Noel et busca” , llavors l’Unai li va dir que a baix hi HAVIA la MercÈ esperant-los amb el cotxe per anar-se’n a un lloc segur. 

Llavors SE'N van anar a un xalet, on es van establir, l’Unai no ho volia dir, però sense voler li va dir que eren al xalet dels pares de la MercÈ, per si els trobaven. La MercÈ va tornar a Barcelona, mentre que ells dos continuaven allà. Estaven esmorZant quan el portàtil dE L' Unai estava obert. Va clicar en una carpeta on HI HAVIA el seu diari i  EN va llegir una mica. Va sortir l’Unai, i LI va dir quE sE N'aniria 2 dies a Barcelona per temes d’Universitat, però que tornaria. Hores més tard, va entrar la Laura, I li va dir que lI agradava. Aquella nit van dormir, i l’Enric va somiar en un noi petit que anava amb uns policies, un era bO I va pensar que era en Noel, van anar a la fira, però no hi havia ningú. L’endemÀ l’Enric, va pensar que en Julio era el nen petit del somni I va pensar que aquell missatge de Noel et busca no era una amenaça. La Laura li va dir que abans ell vivia a un altre pis amb l’Unai. Ell li va dir que HAVIEN DE tornar a Barcelona per veure El Noel.

Van arribar al pis, on hi havia un paquet per a ells, era un bloc de notes amb una f. Van anar a un restaurant on l’Enric es va marejar. 


Desenllaç

L’Eriç es va despertar en un hospital, amb un home al costat. LI va dir que era en Noel, que l' estava buscant per tot Barcelona. Li va dir tot el seu passat, començant pel seu nom: Francisco, però que ell sempre li deia Fran. Ell vivia amb un pare quE maltractava  la mare, la mare, quE era maltractada i la germana quE es va marxar amb 18 anys. La mare es va separar del pare i es van anar a viure a Leon. Ahí va fer un amic en Julio, que juntament amb ell ,que es deia Marços, van matar a un noi de 8. Llavors ell va ser tota la seva vida a la pressó fins als 20 anys. Durant aquests anys va participar en el projecte Noel, què consistia en canviar-li la vida a l’Enric (Marços), llavors li van fer unes cirugies a la cara I li van ficar un xip per tenir-lo localitzat.

Va tenir una bona vida durant dos mesos, es va establir amb un company l’Unai I va anar a treballar a una fàbrica. Però després, un dia va intentar treure’s el xip, pertant no es va voler cicidar, I dies més tard va tindre l’accident en el cotxe ple de droga. Per tant ara aniria a la pressó un altre cop. Van demanar un taxi, I en mig del viatge es va escapar I va sortir cap a la casa on estrobava l’Unai. El va dir tot, I ell va anar a baix I en el cotxe de la Laura es van escapar cap a un lloc. Ahi l’Unai va agafar una pistóla, amb l’intenció de matar al Marços. El va contar que ell era el germà que va matar amb el Julio. Va dir que volia venjança I que el mataria, es va escoltar un cop al malater I era la Laura, l’Unai es va baixar I la va possar al seient del darrere. L’Unai el Marços van sortir a for a a parlar mentre la Laura va trobar el mòbil de l’Unai I va trucar la policia,abans de què es matin va arribar la policia I van detenir a l’Unai, mentre que la Laura I el Marços es quedaven satisfets.


OPINIÓ PERSONAL

Què t’ha agradat més de la història? Per què? Més cap al final, perquè és quan van encaixant tots els records que li venen i les proves de la policia.

Entradas relacionadas: