Narrativa 60 i 70

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,92 KB

Corrents:
Realisme Psicològic: la realitat no és mai el que sembla, ja que l'autor sempre busca explicació, aparentmen possible. Pere Calders
Novel·la de gènere: la que compén diferents subgeneres: policiaca, ciencia-ficció, teror, historica, novel·la negra. Joan Perucho.
Altres Autors: Baltasar Porcel, Terenci Moix, Montserrat Roig, Quim Monzó i Jesús Moncada.
Carac. obre Manuel de Pedrolo: Es caracteritza per una constant i sorprenent experimentació formal i per una temàtica que, a cada provatura, és sempre la mateix: la por, la incomunicació entre les persones, l'absurditat de la vida quotidiana; temes d'altre banda, que reflecteixen la grisor i la tristor de la època.Mecanoscrit del segon origen: s'explica la història de l'Alba i en Dídac, de 14 i 9 anys respectivament, que viuen en un poble de Catalunya i que esdevenen els únics supervivents a la Terra després que uns extraterrestres eliminin a pràcticament tota la humanitat. Durant els quatre anys següents hauran d'espavilar-se sols per a sobreviure i enfrontar-se a tota mena de problemes i dificultats.Millor contista de lit. catalana: Pere Calders, els seus contes es caracteritzen perquè presenten els esdeveniments més inversemblants en situacions i espais quotidians tractats en clau d'humor o ironia. Carac. obra Joan Perucho: Ambientades en èpoques o ambients estranys, i amb pesonatjes curiosos. Aboca elements de la seva poesia narrativa de manera que la seva obra esdevé una síntesi dels dos géneres.
Obres Baltasar Porcel: El divorci de Berta Barca (1990), Lola i els peixos morts (1994) i Ulises a alta mar (1997)
Obres Joan Perucho: Llibre de cavalleries (1957), Les històries Natural (1960), Pamela (1983) i La guerra de la cotxinxina (1986)
Pere Calders: Tot s'aprofita (1983) Aquí descansa Nevares (1967)





Entradas relacionadas: