Narcís oller natura

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,45 KB

 

Tema 5

Narcís Oller(1846-1930) Va ser un advocat i escirptor Que vaseguir Diversos movimentsal Llarg de la seva carrera novel·
Lística començant pel romanticisme, Passant pel Realisme i Naturalisme, per acabar adaptant-se al Modernisme de l'època.

En La seva novel·la, La Papallona, Hi podem trobar certs trets corresponents alsmovimentsmencionats. Tant en la tècnica narrativa com en el contingut hi predominen els Elements ROMàntics sobre els naturalistes, per tant, és una Novel·la de transició. 

Seguint En la mateixa línea, presenta trets més característics del fulletó Que no pas de la novel·la  realista-
Naturalista. La història Narra com una noia òrfena i ingènua, la Toneta, és seduïda i Abandonada per un estudiant de Dret d'una classe social més Afavorida, en Lluís. El final de la història és difícil de Creure, és a dir, poc realista. Però també hi trobem un rerefons Moralista. Cap a la fi del relat, els dos protagonistes es casen i la Toneta mor deixant un fill, moment en el qual l'amor d'en Lluís
es Converteix en vertader i sincer.

Es Pot diferenciar trets del romanticisme en la novela, com per exemple L'amor impossible, la major importància del sentiment enfront la raó I la idealització. Això ho podem veure al capítol Vlll: 
Lluís Estreny el setge amorós sobre la Toneta
, On es relata la declaració de sentiments del noi cap a la noia.

També S'hi troben trets del Realisme i Naturalisme, com la precisió en els Diàlegs, les descirpcions acurades i la descripció dels antecedents Biològics i psicològics del protagonista (determinisme pròpi del Naturalisme). Hi tenim un exemple en el fragment: "I eren les Quatre de la matinada que el nen somreia com un àngel en el llit de La dida, l'ànima de sa mare se'n volava al cel, i son pare queia Agenollat, amarant de llàgrimes la glaçada mà que fins llavors L'havia retingut amb tant d'amor." és una descripció molt Detallada, intenta plasmar-ho.

En Conclusió, Oller en la seva novel·la igual que al llarg de la seva Trajectòria, barreja els gèneres ROMàntic i realista-naturalista, D'una forma subtil i compenetrada.Entradas relacionadas: