Models i influencies torre Eiffel

Enviado por Chuletator online y clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,45 KB

 

TORRE Eiffel


Títol:


Torre Eiffel. 

Autor:

Alexandre Gustave Eiffel Cronologia:
1887-1889 Estil:
Arquitectura De ferro Tipologia:
monument Commemorati Materials Utilitzats:
ferro forjat Sistema constructiu:
industrial Dimensions:
monumental 324m (amb antena) 

Localització:

Champs de Mars, París

ANÀLISI FORMAL

·Elements de Suport I sostinguts:

enorme estructura metàl·lica amb més de 18.000 peces Encreuades agafades per 2,5 milions de cargols. En quant a estabilitat, els 4 Costats són idèntics una característica que respon a la necessitat D’estabilitat de l’estructura.

·Espai exterior, Elements estructurals i ornamentals:

té una forma piramidal que té un cert Parentesc amb els obeliscs egipcis i està dividida en 4 parts que potencien la Sensació de verticalitat.

primer bloc- amb funció de base són 4 Grans pilars inclinats que descansen damunt de 8 gats hidràulics units per Mitjà d’arcs segon bloc- damunt de la planta S’aixequen 4 potes lleugerament inclinades on hi ha la segona plataforma, i més Amunt, la curvatura iniciada al pis inferior fa que els pilars es trobin i Arriben fins al mirador.

·Espai interior (planta, naus, distribució d’espai, ornamentació, etc.):

al seu interior hi ha escales i Ascensors per als visitants així com també restaurants, magatzems, botigues i Un museu a les 2 plataformes inferiors.


·Integració Urbanística:


el monument més alt de París situat al Costat del riu, amb una integració urbanística excel·lent malgrat que en un Primer moment va ser molt criticada.

INTERPRETACIÓ

·Contextualització històrica:


La construcció d’aquesta torre es situa En l’any de la exposició universal a París, una exposició en la que es mostrava Els grans avenços de la invenció tecnològica i industrial desenvolupats a Mitjans del Segle XIX amb la Segona Revolució Industrial.

·Aspectes biogràfics Vinculats:


Cal destacar que el projecte de la Torre va ser presentat un any abans per a ser construït a BCN  per a la exposició universal del 88 però va Ser rebutjat i reemplaçat per l’arc del triomf de Vilaseca.


·Aspectes de l’estil Vinculats:


Eiffel utilitza els seus coneixements Per desenvolupar arriscades construccions metàl·liqües.


·Aspectes històrics:


En l’època, la torre Eiffel no va tenir Gaire acceptació ja que un gran nombre d’intel·lectuals, polítics i enginyers La van rebutjar però, malgrat tot, ha esdevingut actualment el símbol de París I de França.


·Aspectes Funcionals:


La Torre Eiffel tenia merament una Funció commemorativa i representativa dels avenços de la II Revolució Industrial en l’exposició internacional de París.


·Models i influències:


utilització del ferro i el vidre com a Materials arquitectònics i no estructurals que va permetre edificar ponts i Viaductes molt agosarats, una novetat impulsada pels enginyers. la torre Eiffel és el paradigma del Futur arquitectònic basant en l’enginyeria, en contraposició a la arquitectura Historicista envers el passat.

Entradas relacionadas: