Mates

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Matemáticas

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,96 KB

Fitxa de lectura: Qui roba una vegada

1.
Títol: significació, relació amb l’assumpte:
Qui roba una vegada, la relació amb la història és que la Claudia va intentar robar una jaqueta una vegada, i en el seu barri han succeit uns robatoris i tothom creu que l’autora d’aquests ha estat la Claudia

2.Assumpte: estructura no lineal i ordre cronològic i resum:.
En aquesta història la estructura es lineal pero en alguns casos els personatges recorden el passat,és a dir, a vagades és no lineal.

La Claudia és una adolescent que acaba de tallar amb en Niels, el seu novio. Ella, la Lizzy i la Mónica, decideixen fer que la mateixa Claudia es vegi amb un noi que esta bojament enamorat d’ella. Al principi era per fer enveja a en Niels, però al final la Claudia s’enamora d’ell, quan tothom acusa a la Claudia d’uns robatoris perquè ella havía intentat robar una vegada, pero l’Andy creia amb ella i aixó fa que s’enamori d’ell.

3.Tipus de text: narració,descripció,diàleg:
El tipus de text que s’utilitza en la història es el text narratiu, però en aquesta història també utilitzen molt els diàlegs.

4.tema: móbil,conflicte,idea principal i secundàries:
El conflicte de la història, és que una persona amb la cara tapada per una màscara de pallaso, ha estat robant a avies i sembla que tothom acusi a la Claudia.
La idea principal és que la gent es creu tot el que li diuen i canvien la opinió respecte els altres, i el que és capaç de fer la gent per inculpar-se.

5.
Personatges:Grau de complexitat,canvis experimentats,funció que acompleixen,caracterització física i psicològica.
· La Claudia: és la protagonista de la història, tothom l’acusa dels ròbatoris per haber robat en el passat, és una noia de mitjana estatura i morena, és una noia forta per la pressió que ha d’aguantar
·
L’Andy: treballa a la botiga de la tia de la Claudia, està bojament enamorat i creu en tot moment que la Claudia no és culpable. Té complexió atlètica i està bastant fort.
· L’Anna: és la tieta de la Claudia, cuida d’ella ja que els seus pares no poden, estima moltissim al seu fill i sempre creu que la Claudia és la culpable de tot el que està passan.
· la Lizzy: és una amiga de la Claudia, té el cabell llarg i moré i té cara de simpàtica
· la Monika: també és una amiga de la Claudia, és grassoneta i poc vistosa; duu sempre roba comoda i té el cabell curt com un recluta.
· en Sandro: és el cosí de la claudia, tothom pensa que és curt, però a vegads demostra ser molt intel·ligent. És de estatura alta i sempre que veu a una noia pert els papers, igual que amb el menjar.
· l’Antón: és l’avi de la Claudia i en Sandro, com que ja no té edat de treballar( encara que no ho admet), poques vegades es queda sol a la botiga.
· en Niels: és l’ex-novio de la Claudia, la seva família té molts diners,gràcies al saló de bellesa de sa mare. Resulta ser el causant dels robatoris.
6.
Ambient:espai,temps,atmosfera:
tota la història, succeix en el barri de la ribera. La història està en passat i es dedueix que estàn al hivern, ja que a casit tot el temps està nevant.

7.Punt de vista:tipus de narrador.
Es tracta d’un narrador omniscient, ja que sap tot el que pensen els personatges.

8.Opinió personal:
Aquest llibre m’ha agradat bastant. Combinen mol bé les escenes d’amor i odi amb les de por i perill.
L’argument de la història se’l han traballat molt i la forma de concluirla està molt bé.

Entradas relacionadas: