Vora la mar jacint verdaguer comentari de text

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,56 KB

 

Oda a la patria

-Autor: Bonaventura Carles Aribau.

-Temes: l’enyorança a la seva terra natal, el paisatge: el poeta identifica cada punt geogràfic cada element de la naturalesa amb la seva problemàtica personal, la lira i la llengua on ell segueix 2 línies , la històrica i una intima i personal.

-Estructura i interpretació

En la primera i segona estrofa fan una introducció on explica l’allunyament de la pàtria i es troba sol ja que es fora.

La tercera estrofa explica que l’única cosa que l’ajuda a apagar el seu enyorament, li recorda be la seva pàtria que el consola es el recorda de la llengua catalana.

En la quarta y cinquena estrofa fa un elogi del seu patró

I en la ultima estrofa parla sobre la llengua catalana, diu que la llengua catalana es la que por dur pel tot el mol la gloria del personatge i fa una conclusió i ens diu que la llengua es el mes digne que te per lloar-lo.

-Recursos retòrics:

Tot el poema es una gran hipèrbole d’una retòrica plena d’èmfasi i de moviment. S’hi troben interrogacions, invocacions i hipèrbatons. Hi han metàfores en els versos 7 i 21.

Vora la mar

Autor: Jacint Verdaguer

És una confrontació del poeta amb la glòria i l’activitat literàries.

Es va compondre el 1883, representa un balanç negatiu i una acumulació de totes les forces contraposades que l’habitaven. D’una banda, reconeix l’engany de l’art, al qual contraposa la vida de l’altra no pot sinó servir-se de l’art per acusar-lo.

Es una mostra representativa de l’art poètica de Verdaguer i un exponent privilegiat d’una part àmplia i essencial de la seva obra.

Temes: el trionf, la plenitud i la crisi personal

Ell es confronta amb la pròpia obra i es pregunta qui es ell, què és la poesia i quin és el sentit de tot plegat al costat de déu.

Entradas relacionadas: