Maman louise bourgeois ficha tecnica

Enviado por Chuletator online y clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,23 KB

MAMAN

DOCUMENTACIÓ GENERAL O CATALOGACIÓ

Títol:

Maman

Autor: Louis Bourgeois

Cronologia: 1999

Estil: Expressionisme

Tècnica: Fossa i assemblatge

Material: Acer, bronze, marbre

Forma: Exempta

Tipologia: Dempeus

Cromatisme: Monocroma

Dimensions: 8’95 x 9’80 x 11’60 m

Localització: Museu Guggenheim (Bilbao)

Tema: escultura gegant d’una aranya.

CONTEXT HISTORIC

Després de la gran crisi econòmica dels anys 80, la dècada dels 90 va suposar un període d’expansió, millora econòmica i, fet important, començament de la bombolla immobiliària. Maman es troba dins d’aquest context de recuperació i creixement.

Els 90, també van suposar, a nivell internacional, la caiguda del mur de Berlín, els inicis d’Internet i de l’era de la globalització, el gran boom dels avenços informàtics...

BIOGRAFIA DE L’AUTOR

Louise Bourgeois (París 1911- Nova York, 2010) és una de les artistes franceses més importants del s. XX. Estudià a París matemàtiques i geometria que l’ajuden a plasmar l’abstracció intel·lectual en les seves primeres pintures cubistes. Abandonà la carrera i estudià Belles Arts, va ser deixeble del pintor cubista Fernand Léger. Abandonà la pintura per dedicar-se a l’escultura. Es trasllada a Nova York el 1939, amb el seu marit, gran coneixedor de l’art primitiu de tribus índies i africanes. Va descobrir el seu impuls creatiu en els traumes infantils i les tensions. Les seves escultures “Aranya” són les més importants. Va rebre el reconeixement artístic quan el 1982 el MOMA de Nova York va organitzar una exposició amb les seves obres, convertint-se en la primera dona que ho aconseguia.


Entradas relacionadas: