Magatzems Carson

Enviado por Chuletator online y clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,83 KB

 

Louis Sullivan


Magatzems CARSON


1899-1901 (ampliació 1909) escola de chicago (amb un element modernista)

ferro, formigó i vidre Chicago sist. Constr.: materials industrials

Biografia: Boston 1856 – Chicago 1924. Arquitecte més destacat de l'escola Chicago. Va estudiar a Massachussets i després anirà a París, on l'influència el Modernisme. Primer gran cosntructor de gratacels. Fran Lloyd fou el seu dexeble.

Març històric: La ciutat de Chicago es va incendiar completa. Això portà una gran oportunitat als arquitectes. Neix una sèrie d'ells que utilitzant els materials moderns, comencen a reconstruir la ciutat, fent edificis altísims que aprofiten el sol.

Estil: Creació d'estructures metàl·liqües; pilars de formigó; planta lliure que permet substituir les grans partes per grans parets de vidre; simplificació constructiva; podem trobar algún element decorativista.

En l'escola racionalista europea (en la que es transforma) aquest element decorativista no hi està. Primer la funció, després la forma.

Iconografia: Formigó i ferro. Dins, trobem dues parts ben diferenciades: la base de l'edifici és la més decorada, amb ferro (elements vegetals). La resta de plantes, repeteix la mateixa estructura, amb absència de decoració, trobem les finestres apaisades de Chicago.

Sullivan només va construir 6 pisos, però després el van ampliar a 10.

A la cantonada, ell construeix un pavelló circular. All'a es troba la porta d'entrada.

Hi ha relació entre interior i exterior amb aquests finestrals tan grans i que permeten llum natural. Al ser horitzontals, l'edifici no sembla tan alt.

Integració urbanisme: s'integra bé al centre de negocis de Chicago.

Funció


: Al principi era uns magatzems, després deixà de ser-ho.

Entradas relacionadas: