Introducció a l'economia: conceptes bàsics i flux circular de la renda

Enviado por Chuletator online y clasificado en Economía

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,55 KB

Economia

És una ciència que estudia la manera en què una persona o la societat utilitza uns recursos limitats per produir béns i serveis per satisfer unes necessitats individuals i/o col·lectives.

MACRO

Estudia els fenòmens que afecten al conjunt de l’economia.

MICRO

Estudia el comportament individual dels agents econòmics. Es relacionen amb els mercats i determinen els preus.

Necessitat

Les persones tenim necessitats il·limitades per satisfer, però tenim els recursos limitats. Quan triem, renunciem sempre a alguna cosa = cost d’oportunitat.

L’escassetat

L’escassetat: desig d’adquirir una quantitat de béns i serveis majors que la disponible. Afecta a tothom perquè totes les persones tenim més desitjos que recursos. Física (no recursos / mal repartiment dels recursos / no poden cobrir necessitats principals). Econòmica (desitjos il·limitats i recursos limitats).

Necessitas

Allò que desitgem o necessitem per viure. Materials (una samarreta) i no materials (amistat). Individuals (tenir una moto) i les socials que poden ser col·lectives (transport) i/o públiques (ordre públic). Bàsiques (alimentació, drets humans) o secundàries (lleure). Les satisfem amb béns (allò que satisfà desitjos nostres).

FLUX CIRCULAR DE LA RENDA (pq)

Viatges que fan els diners. Families i empreses els diners que van entre elles. Diners viatgen d'empreses a families, del sector públic en forma d’impostos, del sector públic als ciutadans.

Entradas relacionadas: