Heracles Déu grec

Enviado por Chuletator online y clasificado en Griego

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,25 KB

 

HÈRACLES:


Zeus era el pare D’Heràcles, però la seva mare era una mortal, Alcmene. Zeus i Alcmene van donar Llum a Hèracles. A Hera no li va agradar gens enterar-se de tot això i va Volver venjar-çe. El que va fer es possar-li a la seva cuna dues serps Verinoses i encara que Hèracles tenia només unes setmanes, les va va agafar agafar Pel coll i les va ofegar, acabant amb elles.

Quan Hèracles Creix es torna un home molt fort i valent, en una ocasió ajuda a la ciutat de Tebes, que el rei Creont molt agraït Li ofereix la mà de la seva filla Mègara, Que es la primera dona d’Heràcles, foren ben felíços i van acabar tenint molts Fills. Però Hera quan s’asabenta de la felicitat d’Hèracles el fa tornar boig Fins al punt de fer creure que Mègara i els seus fills eren enemics d’ell i els Mata a tots. Quan Heràcles Torna al seu estat normal vol pagar pel que havia comès, va viatjar a Delfos i li Va preguntar a l’Oracle com podia fer-ho. L’Oracle li va dir que havia de Posar-se al servei d’Euristeu durant 12 anys i que si complia totes les tasques Que li demanés, tindria el perdó i la Pau a l’ànima. El rei Euristeu, Inspirat per Hera, li va manar dotze treballs:

ELS DOTZE TREBALLS D’HERÀCLES:


El primer treball fou matar el lleó de Nemea, que matava i destrossava tot allò que es trobava al seu pas. Hèracles va Lluitar contra ell cos a cos i li arrancà la pell que fará servir de vestit.

El segon treball fou matar a l’Hidra de Lerna, que era un monstre amb 9 caps de serp que cada vegada que li tallaves un Cap li sortien dos més, va conseguir matar-ho amb les seves fletxes en la Verinosa sang de l’Hidra.

El tercer treball era capturar la sérvola De Cerinea que la volien perquè tenia les banyes d’or. Heràcles la va caçar i Se l’emporta a Euristeu.

El quart treball era capturar el senglar D’Erimant, que els seus ullals tenien la llargària d’un braç d’un home i no Temia ni bèstia ni humà. Heràcles el va localitzar i capturar i el va portar Fins a Euristeu carregant-lo a les seves espatlles.

El cinquè treball era netejar els estables del rei Àugies en un sol Dia. Era una quantitat enorme de porqueria que s’havia acumulat als estables Però Heràcles el que va fer fou desviar les ràpides aigües del riu Alfeu enduent-se Tota la brutícia.

El sisé treball era matar els ocells D’Estimfal, que eren com cigonyes que teninen urpes i becs de bronze i ales que Podien desprendre plomes de metall, aquestes plomes en caure podien foradar el Crani del que hi hagués a sota. Va aconseguir-ho amb l’ajuda d’Atena que li va Donar un carro de metall amb el que va espantar els ocells amb el sorroll que Feia i quan els animals es van dispersar es quan va aprofitar per matar-los.

El seté treball era capturar el toro de L’illa de Creta, que podia treure foc per la boca. No li va costar gairé a Hèracles vèncer-ho i traslladar-ho fin a Euristeu.

El vuité treball era domar les auges de Diomedes Que menjaven carn humana. Hèracles aconsegueix que les auges devoressin el seu Propi amo, les va lligar amb una forta corda i las va portar a Euristeu.

El nové treball consistia en que havia de Tornar el cinturó d’or d’Hipòlita a Euristeu. Hipòlita li va donar amb bona Intenció però Hera va fer escampar la veu de que Hèracles volia endur-se també A la reina, llavors les amazones es van revoltar i en la lluita Heràcles va matar A Hipòlita.

El desé treball era robar els bous de Gerió, rei de Tartessos a la península Ibèrica. Gerió tenia un gran remat de Bous que estaven vigilats per un pastor i d’un gos ferotge de dos caps. Al Final va matar als guardes i va esperar amagat darrere unes mates, on li va Disparar una fletxa a Gerió i va caure mort.

L’onzé treball era robar les pomes de l’arbre de les Hespèrides, L’arbre estava protegit per un ferotge drac i les filles d’Atlas que vigilaven El jardí. Un cop Heràcles va matar el drac, les filles agafen un cistell amb Pomes i Atlas retornà amb les seves filles.

El dotzè treball era baixar al món dels Morts per portar a Euristeu Cèrber, el monstre de tres caps que feia guàrdia a La porta dels inferns, l’havia de conseguir vèncer sense utilitzar espasa, Llança ni fletxes, Heràcles el que fa es agafar la pell del lleó de Nemea que Duia a les espatlles i li va llençar embolicant així els 3 caps, i així es com Heràcles va sortir cap al món exterior havent aconseguit realitzar els dotze Treballs.

Entradas relacionadas: