Hefest, Hermes i Dionís: Deus de la mitologia grega

Enviado por Chuletator online y clasificado en Griego

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,9 KB

Hefest (Vulcà)

Fill de Zeus i de Hera. Deu lleig, coix. Se burlaven d'ell. S'anava a lo limb separat dels altres deus. Fabricava armes. Considerat deu protector de la literurgia. La farja provocaba els volcans, terrratrèmols. Zeus va obligar que se casàs amb Afrodita.

Representació

Haurà carros.

Atributs

Eines d'un ferrer, tanalles i una massa. Pot apareixer un ase. Aquest atributs està relacionat amb l'espisodi en que estava enfadat amb la seva mare i es volia vengar i li preparaà una trampa i li construí un tro i li va fer un regal al limB. Es va quedar atrapat semse poder moure's. Ell va fugir de lo limb i no havia manera de llevarla. Zeus intervení i li va enviar a Dionís i el van tornar a enviar a lo limb per alliberarla.

Hermes (Mercuri)

Fill de Zeus i considerat deu viatjer per excel.lència i missatger dels deus. Servei dels principals deus per comunicar missatges, sobretot en els missatges de Zeus i de Ades (deu de l'infern). Es considerat un deu molt agil fisicament. Deu ràpid. Gran coneixedor dels camins. En aquesta agilitat li ajuda el casc que aporta amb ales i les sandalies amb ales. A l'antiguetat classica és un deu astut, agil, amb poder de conviccio. Es considerat el deu protector dels mercaders. Protector dels lladres. Considerat deu dels viatgers també es considerava que podia controlar fenomens atmosferics com el vent. Considerat un deu de l'astrologia per la seva agilitat era deu protector dels gimnastes. Considerat deu de l'alfabet, de pesos i mesures.

Simbologia

Molt present en ocasions com a present principal i en escenes protagonitzades per altres deus princials. A part va tenir relacions amoroses amb Afrodita i amb altres. Diversos fills.

Representació

Jove, agil.

Atributs

Casc amb ales i sandalies amb ales. Caduceu (pal). Segons la posicio d'aquest aporta un missatge o altre. Episodis: Hermes i Dionis. Hermes cuida a dionis quan era nin. Dionis va neixer d'una cama de Zeus.

Dionís (Bacus)

Fill de Zeus i d'una mortal (Semele). Quan va creixer veim que Hera li va posar una maldició per tota la vida que anàs gat total la resta de la seva vida perque perdès l'enteniment, perque fos irracional. Acompanyat de la luguria.

Simbologia

Considerat deu del vi, deu dels gats, deu de les festes relacionades amb el sexe. Protector de l'agricultura, de les bones collites. Deu del teatre ja que se relacionava amb el mon de les máscares utilitzades per amagar la identitat.

Representacio

Deu jove, fisic atletic. Nuu moltes vegades. Mirada perduda.

Atributs

Reims, copa de vi. Acompanya de Sàtir. Naixament de Dionis. Imatge de Dionis en festes bacanals enrevoltada de persones begudes. Festes dionisiaques. Relacionat amb un animal que es una pantera. Dionis asegut en el carro que reprenta un trono estirat per panteres, satirs cantant i ballant.

Entradas relacionadas: