Guia Completa de Cremes Culinàries i Merengues
Enviado por Chuletator online y clasificado en Tecnología Industrial
Escrito el en catalán con un tamaño de 4,66 KB
Què són les Cremes Culinàries?
Són preparacions que es caracteritzen per tenir una consistència espessa, entre sòlida i líquida.
Ingredients Principals de les Cremes
- Llet o Nata (crema de llet)
- Ous
- Sucre
- Farina o midó de blat de moro
- Vainilla
- Xocolata o cafè
- Mantega
- Licors o aromatitzants
- Aigua
Ingredients Secundaris de les Cremes
- Gelatina
- Cacau en pols
- Extracte de cafè
- Rom, conyac o altres licors
- Canyella
- Pasta de fruita
- Càscara de llimona o llima
- Fruits secs
- Puré de fruita
- Mel
- Melmelada
- Fruites fresques
- Flor de taronger
- Melassa
- Gel de glucosa
Classificació de les Cremes Culinàries
Cremes Basades en Llet o Nata
Crema Pastissera
Feta amb llet, ous, sucre i midó de blat de moro o farina. Té una textura densa i s'utilitza com a farcit o per cobrir pastissos.
Crema Anglesa (Crème Anglaise)
Llet, ous, sucre i vainilla. És una crema líquida utilitzada com a base per a gelats o com a salsa per a postres com creps o pastissos.
Crema de Mantega
Llet o nata, sucre, mantega i a vegades ous. Té una textura més rica i densa i s'utilitza per omplir pastissos o per cobrir-los.
Cremes Basades en Fruites
Crema de Fruites
Feta amb puré o sucs de fruites com maduixes, préssecs, mangos, etc. Sol ser lleugera i fresca i es pot utilitzar per farcir pastissos o com a cobertura.
Crema de Llimona o Llima (Lemon Curd)
Llet, sucre, ous i suc de llimona o llima. Té un sabor cítric refrescant i es pot utilitzar com a farcit o per a tartes.
Cremes Basades en Xocolata o Cafè
Crema de Xocolata
Llet o nata, xocolata fosa, ous i sucre. Té una textura rica i intensa i es pot utilitzar per farcir o cobrir pastissos.
Crema de Cafè
Nata, cafè fort, sucre i ous. Té un sabor intens de cafè i es pot utilitzar per farcir o aromatitzar pastissos.
Cremes Gelades o Semifredes
Mousse
Nata muntada, gelatina, sucre i altres ingredients com xocolata, fruita o cafè. Té una textura lleugera i airejada i es pot utilitzar per farcir o com a postres individuals.
Bavarois
Similar a la mousse però sovint més densa i elaborada amb gelatina, fruita i nata muntada. Sol presentar-se en motlles i es pot tallar en rodanxes.
Variacions Especials de Cremes
Crema de Malvaviscos (Marshmallows)
Feta amb malvaviscos (marshmallows) fets a casa o comprats, nata muntada i altres ingredients. Té una textura suau i dolça i es pot utilitzar com a farcit o per a cobertures.
Crema de Sucre o Merenga
Clar d'ou batut amb sucre, escalfat a bany maria fins que sigui dens i lluent. S'utilitza com a farcit o cobertura i també en postres com el pastís de llimona.
El Merenga: Definició, Tipus i Elaboració
El merenga és una preparació dolça i airejada feta principalment amb clares d'ou batudes i sucre.
Tipus de Merenga
Merenga Francès
- És el més senzill i comú dels tipus de merenga.
- Es fa batent clares d'ou fins que formin pics suaus i després s'afegeix sucre gradualment fins que es formi una mescla brillant i densa.
- No requereix cocció, però sovint es cou al forn per assecar-lo lleugerament i donar-li una textura més estable.
Merenga Italià
- És més estable i té una textura més suau que el merenga francès.
- Es fa escalfant sucre amb aigua fins a formar un xarop, que s'aboca a clares d'ou batudes fins a obtenir pics suaus i brillants.
- La cocció del xarop de sucre estabilitza les clares, fent que el merenga sigui segur de consumir sense cocció al forn.
Merenga Suís
- És el més dens i estable dels tres tipus de merenga.
Ingredients de la Crema Pastissera
- Llet: 500 ml (preferiblement llet sencera per a una textura més rica)
- Ous: 4 (rovells i clares)
- Sucre: 100-150 g (segons la dolçor desitjada)
- Midó de blat de moro o farina de blat de moro (maizena): 40-50 g
- Vainilla: 1 vaina o extracte de vainilla (a gust)
- Sal: una petita punta de ganivet (per realçar els sabors)
Què són les Cremes de Mantega? Tipus i Usos
Les cremes de mantega són preparacions dolces que incorporen mantega com a ingredient principal.
Tipus Comuns de Cremes de Mantega
- Crema de mantega suïssa
- Crema de mantega italiana
- Crema de mantega francesa (Beurre au beurre)