Fustes transformades

Enviado por Chuletator online y clasificado en Tecnología Industrial

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,21 KB

La fusta és un Material orgànic d’origen vegetal que prové de la part llenyosa dels arbres(el Tronc i les branques).
Material porós (higroscòpica)Permeables(li Afecta la humitat)Densitat menor Que l’aigua Inflamable(combustible)
Aïllant tèrmic I elèctric

Resistent a la força de tracció i flexió. 

Es compon de Fibres de cel·lulosa  que segueixen una Mateixa direcció i que estan unides entre si amb una substància anomenada Lignina.
1 Tall o tala,2 Transport,3 Serratge
4 Assecatge,5 Polir

Fustes dures: Densitat alta.
Utilitzades en aplicacions on cal una alta duresa, com ara Parquets, mànecs i mobiliari d’interior i d’exterior 

Fustes Semidures: Densitat mitjana. Provenen d’arbres de bosc de ribera de zones Càlides, que són de creixement lent i fulla ampla. S’usen en revestiments de Mobiliari i per xapar acabats, i en aplicacions on cal alhora flexibilitat i Tenacitat , com ara cadires i mànecs d’eines.
Fustes toves: Densitat baixa. Provenen d’arbres de boscos de zones fredes i de creixement Ràpid. Són utilitzades per a bastiments de construcció, estructures de portes i Finestres, suports d’embalatges, en general per a aplicacions on no cal alhora Resistència. També s’usen per fer paper.
La fusta S’utilitza com a combustible i per fabricar utensilis simples(arcs, mànecs D’eines...). També per construir habitatges i estructures(bigues, pilars, Parets, ponts...) mitjans de transport( carros, vaixells...), mobles i Utensilis de llar.
El 65% de Fusta a Catalunya es recicla,Es pot Transformar en taulers de partícules o taulers de fibres que poden arribar a Contenir fins a un 75% de fusta reciclada,També es pot convertir en combustible(biomassa). No Sobte una nova matèria però si que recuperem energia
Impacte ambiental: c02 i desforestació
   


   

Entradas relacionadas: