Front popular

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,41 KB


El Noucentisme tipifica les aspiracions hegemòniques del nucli de la burgesia, postular els seus interessos en un pla ideal i,mitjançant la creació d'un complex sistema de signes lingüístics i iconogràfics, formula models i projectes que, a més d'explicar analògicament la realitat, contribueixen a establir pautes de comportament social i viabilitat d'una acció reformista. 

Els noucentistes volen ser un recanvi dels modernistes amb un compromís de modernitat a la societat, tot donant una nova consciència social especialment a la burgesia. Tant en la literatura com l'art apareix un pensament de dretes, centrat en l'ordre social establert. Rebutgen el romanticisme. Són partidaris de la industrialització i el capitalisme. El literatura rebutgen el ruralisme I imposen per davant de tot la civilitat. Al camp econòmic es consideren imperialistes. En el gas de Catalunya, pretenen aconseguir el que ells deien Catalunya ideal: la Mediterrània luliana i catòlica. 

Arbitrarisme: imperialisme portat al camp de la creació poètica, imposant la normativitat de la voluntat humana sobre la realitat. És a dir,elevar l'anècdota a la categoria. 

La ciutat és un Març on es produeix tot, on desapareix progressivament la naturalesa. Barcelona és la ciutat ideal, presa com un lloc ordenat, cosmopolita i universal.

POESIA

Arbitrarisme:  el seu objectiu és crear una poesia universal i civilitzada. Farà una síntesi entre:

 • Parnassianisme: busquen la precisió formal, les estructures clàssiques i la mètrica regular. 

 • Simbolisme: el  noucentisme recull tots els aspectes del simbolisme menys el que tenia el Modernisme. Tendeixen a la poesia pura que arriba a la fredor, la ironia i la sàtira. Presenta un món apolini oposat al món nòrdic del Modernisme. Donen més importància les idees que a la realitat, de manera que pretenen transformar-la a partir del que ells deien elevar anècdota la categoria

  1. Intel•lectualisme: sentiments controlats

  2. Visió del món burgesa i cristiana

  3. Ideal: civilitat

  4. Recuperen la cançó popular de la Renaixença i la reelaboren

  5. La literatura anterior és insuficient

 • Esperit d'estructura: contra els espontanisEntradas relacionadas: