Fitxa tècnica pavelló alemany
Enviado por Chuletator online y clasificado en Arte y Humanidades
Escrito el en catalán con un tamaño de 10,06 KB
SOPA CAMBELL’S
FITXA TECNICA
Autor: Andy Warhol
Títol: Sopa Campbell’s
Cronologia: 1965
Estil: Pop art
Tecnica: Serigrafia
Suport: Lamina
Localització: MoMa (N. York)
CONTEXT HISTORIC I CULTURAL
Aquesta obra va ser feta durant els anys 60 del Segle XX, una època molt combulsa pels EEUU. L’any 1962 la crisis dels Míssil entre Cuba i Estats Units. L'assassinat de Kennedy al 1963. A partir de la seva mort comencen las hostilitats que donaran lloc a la guerra del Vietnam, conflicte que afavorirà l’aparició del moviment pacifista i hippie. L’any 1968 es assassinat Martin Luther King, defensor dels drets civils de la població negra.
Nivel cultural:A partir del 1945 la capital artística es traslladà a Nova York on es concentra la gran milloria dels artistes molts dels quals fugien de la Alemanya nazi. Entre 1945 i la beca del 1990 l’art es por dividir en dues grans tendències duna banda les segones avantguardes que comencen a Europa amb l’informalisme i els Estats Units amb l’expressionisme abstracta . D’altra banda tindrem les tendències post modernes on destaquen la transvantguarda italiana i el neoxpressionisme alemany. A partir del 1945 fins a la actualitat comença ja l'era digital.
DESCRIPCIÓ
- En aquesta obra Warhol representa en primer pla i centrada una llauna de sopa sobre un fons neutre de tonalitat clara (tenir en comte els colors ja que varien en selectivitat…aquesta obra esta representada de diferents colors).
- En aquesta llauna Warhol ha modificat conscientment els colors respecte la llauna original. En aquest cas la tapa superior es de color vermell en lloc de la blanca metal·litzada amb línies negres de la original. Canvia el vermell de la part superior de la etiqueta pel verd i el blanc de la part inferior per vermell. El medalló de la exposición universal de color blanc substitueix el cercle groc de la etiqueta original. La sanefa es de color blanc en groc de groga i les lletres també cambien el seu color. El cambells condensed es groc i no blanc, i tomato es verd en lloc de vermell.
- La imatge de la llauna la representa totalment plana i mancada de profunditat i s’aprecia una incoherència voluntària a l’hora de representar frontalment les lletres de l’etiqueta i una visió Aérea que permet veure tota la part superior de la llauna. Aquesta disposició permet destacar el contorn de la figura o objecte mitjançant una prima línea negra aconseguint així una petita profunditat espaial.
ESTIL
Aquesta obra pertany al moviment artístic pop art que es caracteritza per:
1. El pop art va aparèixer a la dècada dels anys 60 del Segle XX i es va consagrar a la Biennal de Venècia l’any 1964.
2. El seu nom original es Popular Art però el coneixem per la seva abreviatura pop art
3. Des de el punt de vista formal el pop art busca la simplificació: grans formats, colors bàsics, repetició de objectes o imatges i incorporació d’objectes a les composicions.
4. El pop art no nomes agafa imatges de la societat industrial sinó que també utilitza els sistemes de producció en sèrie com la serigrafia o la impremta.
5. El pop art comparteix en obra d’art imatges de la cultura de masses: figures de còmic, artistes del cinema o musica, imatges publicitàries….
SIGNIFICAT I FUNCIÓ
Aquesta obra es una protesta contra el art oficial que es fora del públic en general i que moltes vegades es venerat sense cap tipus de reflexió i critica. També denunciava el problema de la incomunicació en la societat tecnològica on la imatge representa un objecte de consum que elabora la individualitat.
Warhol era el principal representa del pop art, era un conegut publicista i decorador que tenía l’objectiu de crear una fabrica d’art anomenada The Factory per produir imatges en sèrie per el consum.
El pop art va ser un moviment nascut dins de l’ambient gay i que reaccionava contra el masclisme dels autors de l’expressionisme abstracte.
Funció: volia acostar el art a tothom a traves d’unes marques i uns personatges molt popular i els seu objectiu era que aquestes obres entressin als museus.