Factors que afavoreixen aparició malaltia infecciosa

Enviado por Chuletator online y clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,97 KB

 

MALALTIA MENTAL DEFINICIÓ I CAUSES

Una malaltia mental es un trastorn del cervell que pateix una alteració greu en el pensament, sentiments o emocions.

Causes malaltia mental:

Són causes múltiples i en alguns casos desconegudes.

  1. Alteració en el funcionament del sistema nerviós.

  2. Els factors que alteren la química del cervell influeixen genèticament, consum de drogues, lesions cerebrals, factors culturals i ambientals, aquests factor influeixen en la aparició però no són coneguts exactes.

  3. Herència: es un factor que pot influir però no es un desencadenant de malalties.

  4. Desajusts socials: conductes no acceptades, no saben reconèixer la realitat, tenen un comportament que no es correcte.

Tots podem patir una malaltia mental, 1 de cada 4 persones en pateixen un trastorn mental. Poden haver-hi persones amb més possibilitats per genètica.

TRACTAMENTS MALALTIA MENTAL

Una persona amb una malaltia mental pot rebre diferents tractaments:

Tractaments farmatologics: lo que es vol fer amb aquest tractament és combatre els símptomes, depenent de l’evolució de la malaltia tindrien funció de retard. El que fan es afectar la funció cerebral, i ajusten dosis precises. Pot haver-hi un tractament adequat per una tasca complicada. Grups de medicaments més comuns: Antipsicotics, antidepressius, tranquil·litzants i ansiolítics.

Psicoterapia: es un tractament psicològic que consisteix en parlar amb un professional amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida. Els objectius són trobar l’origen del problema i afrontar-lo, trobar pensaments irracionals, interpretar la realitat lògica i adaptada. La idea es parar els efectes de la malaltia i ajudar a la persona a viure el màxim de bé possible.

Tractament i atenció: de forma individualitzada, amb psicofàrmac i psicoteràpia, sempre depenent del grau i la presistència.

Suport psiquiàtric: especialitat de la medicina estudia diagnòstic i tractaments trastorns mentals. Vertifica el tractament farmatologic i detecta les causes d’incompliment de medicació.

Entradas relacionadas: