Explosió blanca

Enviado por Chuletator online y clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,32 KB

 

La segona revolució industrial va tenir lloc a partir de la segona meitat del Segle XIX. Les principals fonts d’energia eran el petroli i la electricitat, els països que més van a destacar son Gran Bretanya, França, Alemanya, USA i el país asiàtic .

CANVIS DEMOGRÀFICS

Entre el s.XX la població mundial es va duplicar gracies a la disminució de la mortalitat infantil. Londres passa de 900.000 personas a tenir-ne 4.500.000 a inicios del s.XIX. Aixó va provocar moviments migratoris peque molts buscaven millorar les seves condicions  laborals i de vida.

Les consecuencies de les migracions van ser la creació d’una nova classe social que no tenia protecció de les autoritats i que moltes vegades estava explotada.

L’ELECTRICITAT

Thomas Edison crea làmpada incandescente que tindre les següents repercucions : va posibilitar la creació del telefon inventat per Antoní Meeuchit i potentat per G. Beld, així com el cinema.

-La millora i la aparició del transport més utilitzat per els obrer, el tramvia.

-Siemens va inventar las líneas elèctriques.

Conseqüències:- millora la qualitat de vida de moltes persones.

-La llum elèctrica va permetre canviar els horaris de moltes fabriques impulsant la industrialització.

-El telefon, el telégrafo i la radio imposant les comunicacions mundials.

PETROLI

L’or negre va ser conjuntament amb l'aser el principal motor de la segona revolució industrial. L’invent del motor d’explosió per Benz va desenvolupar metodos per regirnar-lo impulsant l’industria de l’automobil com  demostra la creació del primer cotxe de 1891.

MOVIMENT OBRER

Es tracta d’un moviment social que es desenvolupa durant el s.XIX i te com a objectiu aconseguir millores en les condicions laborals perquè els estats liberals ni l’església li donen solucions.

Abans d’organitzar-se els sindicats, el proletariat va crear les societats de Socors Mutus. El primer sindicat es funda en la GB en 1829 i desprès, el Great Trate Unions 1834 i el que demanaven era millorar les seves condicions, un millor salari, a més el dret de reunion.

EL LUDISME I EL CARTISME

Van ser les primeres protestes obreres. Consistia en trencar la maquinaria perquè le culpaven de treure-li llas de treball.

Cartisme: aquesta protesta obrera si que va tenir una forta orientació política ja que reclamaven que els homes pugessin votar i que l’estat donen solucions i vetlles del proletariat.

S’inspiraven en Willian Lovett que va publicar la costa del poble.

Entradas relacionadas: